Minden egyformán popzene?

Valamikor réges-régen, a fesztivál-időszámítás előtt is felfedezték koncertszervező eleink, hogy a tó melletti tágas szabad tér, a nyár és a zene összhangja tökéletes miliőt nyújt.

Az akkori fiatalok, ma nosztalgiázó felnőttek már gyerekeiket viszik a retrobulikra, az utódok viszont megmutathatják szüleiknek, milyen is az igazi rockzene. Az 1989-es alakuláskor a Tankcsapda zenészei pedig biztosan nem gondolták, hogy egyszer majd az Agárdi Popstrandon lépnek fel.

Az első Agárdi Popstrand évében, 1977-ben dr. Erdős Péter, a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat igazgatója felfigyelt egy Neoton nevű zenekarra, amely az ő vezényletével átalakulva vált a népszerű popegyüttessé. Az angol nevén – hisz szükség volt rá a Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban megjelenő lemezekhez – Newton Family, azaz Neoton Família ontotta a slágereket. Szelektív és tudatos hallásúnak kellett lennie annak, aki el akarta kerülni, hogy az akkor még csak három adón működő, de valójában csak egy rádióból akaratlanul is megtanulja a fülbemászó slágereket. A Hétvégi motorozást, az I Love Yout és a Bye-bye-t rengetegen dúdolták, és nyilván nem gondoltak bele, mennyire bátor Csepregi Éva, hogy a lesben álló cápától sem ijed meg a Nyár van-ban. A zenekar a Holnap hajnalig, azaz a Time goes című dallal a Yamaha Music fesztivál nagydíját nyerte el, ezt követően sokan dédelgették magukban a magyar popvilágsztár illúzióját.

Az első Agárdi Popstrandon a Generál lépett fel. Ma már a szervezők nem ragaszkodnak a szigorú műfaji kategóriákhoz, szombat este az R-Gót és a Király testvéreket láthatja, vasárnap a Tankcsapdára tombolhat a közönség, a popstrandzáró, Neoton-koncert estéjén pedig fellép Keresztes Ildikó is.

I!

08. 18. R-Go, Király Linda és Király Viktor

08. 19. Tankcsapda

08. 24. Neoton és Keresztes Ildikó

KEZDÉS: 20.30

HELYSZÍN: Agárdi Popstrand (Agárd, Chernel István utca 1.)

JEGYÁR: 3200–3800 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.