Csomagok az állatmenhelyeknek

Sok kisállat életét menthetik meg az egészségügyi csomagok. Az autósoknak ezek a dobozok már feleslegesek, az adományokat fogadó alapítványok és menhelyek viszont több száz négylábú sérültet láthatnak el a segítségükkel.

A közelmúltban 150 darab, a közutakon már nem használható egészségügyi doboz tartalmából összeállított csomagot ajánlottak fel a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai az Illatos Úti Állat-egészségügyi Szolgálat és a Rex Kutyaotthon Alapítvány számára. Az autósoknak ezek a dobozok már feleslegesek, az adományokat fogadó alapítványok és menhelyek viszont több száz rászoruló kisállatot láthatnak el a segítségükkel. Az akció keretében a szervezők további 50 csomaggal támogatták a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány munkáját.

Az autósoktól megörökölt kötszerek jól jönnek az állatok ellátásánál

– A Rex alapítvány telephelyére, az újpesti Állatszigetre rendszeresen kerülnek be balesetes állatok, amelyek utókezelésénél rengeteg kötszert és fertőtlenítőt használunk, de a telepen élő kutyák, macskák és a több száz vadon élő és gazdasági állat ellátásánál is jól jön az adomány – mondta dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

– Gyűjtésünket munkatársaink kezdeményezésére indítottuk el a vállalatnál. A gépkocsikban található egészségügyi dobozok szavatossága a jogszabályok értelmében lejárhat, de számos tartozékuk ettől függetlenül továbbra is alkalmas beteg állatok ellátására. Reméltük, hogy a kollégáink által felajánlott 200 darab egészségügyi csomaggal sokat tudnánk segíteni a több száz szerencsétlen sorsú állat gyógyításában közreműködő alapítványoknak és menhelyeknek – hangsúlyozta Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.

Az önkéntes program utolsó állomása a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány volt, ahová július közepén látogattak el a Provident munkatársai a csomagokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.