2011 legnagylelkűbb celebjei

Zenészek, színészek, sportolók és televíziós személyiségek kerültek a DoSomething.org napokban közzétett, legjótékonyabb hírességeit felsorakoztató listájára. Lady Gaga jótékonyságban is első.

A melegek jogaiért, az AIDS és a szegénység ellen már korábban is küzdő Lady Gaga 2011-ben leginkább az erőszak ellen folytatott harcra fókuszált jótékony cselekedetei során, és létrehozta a fiatalokat segítő Born This Way alapítványt is. Ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy idén is őt válasszák a legjótékonyabb celebnek.

Tony Bennett szerint ő a zene Picassója
Lady Gaga performs at the MTV Europe Music Awards show in Belfast November 6, 2011. REUTERS/Cathal McNaughton (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE SOCIETY)

DoSomething.org a napokban tette közzé Celebs Gone Good (Celebek, akik jót tettek) Top 20-as listáját. Ahogy tavaly, idén is Lady Gaga vezeti a mezőnyt, nyomában pedig ott van Justin Bieber, aki a tavalyi tizedik helyről ugrott előre. A 17 éves énekes az idén is sokat tett a gyerekek iskoláztatása érdekében. Sokat dolgozott a Pencils of Promise szerevezettel, melynek alapítója nem más, mint Bieber menedzserének öccse, Adam Braun. A szervezet eddig 41 iskolát épített Laoszban, Nicaraguában és Guatemalában, az elmúlt 12 hónapban pedig az ifjú zenész minden eddiginél jobban segítette munkásságukat. Bieber ezen kívül támogatta a Make-A-Wish Alapítványt és A gyerekek kívánsága alapítványt is.

A harmadik helyen George Clooney áll, aki főként a szudáni emberek jogainak érvényesítéséért harcol. Őt kövei a sorban Will Smith és felesége, Jada Pinkett Smith, majd Leonardo Di Caprio, Matt Damon, Ellen Degeneres amerikai humorista, műsorvezető, színésznő. A Brangelina-páros, vagyis Angelina Jolie és Brad Pitt a nyolcadik legjótékonyabb sztárok a világon, őket követi Dwight Howard kosaras, a tizedik hely pedig Demi Lovato színész-énekesnőt illeti.

A legjótékonyabb hírességek között említik többek között Shakirát, Ashton Kutchert és Demi Moore-t, Daniel Radcliffe-et, és a Coldplayt is.

Forrás: Billboard.com

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.