Széllel szemben a törülközőt

Az ikon attól is ikon, hogy nem csupán zenéjére, könyveire, képeire, játékára vagyunk kíváncsiak, hanem mindennapjaira, félelmeire, boldogságaira, viselkedésére, sőt szexuális életére is.

Az igazi ikonnak persze e cafrangok nélkül is ott a helye a vonatkozó belső polcon. Mégpedig a teljesítménye okán, amely abban az esetben is sziklaszilárd tud maradni, ha csak nagyon kevés járulékos információ társul a személyhez. Ha nincs pletyka, csak – mondjuk – zene van. Robyn Rihanna Fenty (képünkön) kétségkívül ikon. Ha a Rolling Stone magazin címlapján hirdeti, hogy ő a pop királynője, akkor abban lehet valami, még akkor is, ha az újságírók hitelességét illetően a közvélemény némi szkepszist táplál. Meg ha kicsit korai még az ikonság így huszonhárom évesen. De van valami a nőben.

Az ikon éppen nincs túl jól, novemberben orvosai eltiltották a sok bulizástól, és mikor múltkor a villamoson fennhangon azt mondta valaki, hogy Rihanna lemondta a budapesti koncertet, egy pillanatra megfagyott minden. Sírások és bírságolások függesztődtek fel, azok a tanácstalan közterestekintetek, majd halk moraj támadt. Persze nem mondta le, Jászai Mari tér.

A Loud című (ötödik) nagylemezének turnéjával érkezik a barbadosi születésű énekesnő, egyenesen Prágából. Tőlünk Torinóba megy tovább, de már nincs sok hátra az 58 állomásos világ körüli koncertkörútból, a jövő héten Lisszabonban be is fejeződik. Az első koncertek egyikét Los Angelesben még nagyon megdicsérte a Hollywood Reporter, a magyar jegytulajdonosok nyilván remélik, hogy ma este a Papp László Arénában is legalább úgy nyomja majd, mint a Staples Centerben. Hogy nem fáradt el túlságosan a produkció.

Mindenesetre Rihanna általában elég jól bírja a strapát, 2005-ben megjelent Music Of The Sun című első lemeze óta alig pihen. Vannak helyette lemezek és van viharos magánélet is. Akit még azzal is megver az isten, hogy Chris Brownnal hozza össze, az tényleg széllel szemben dobja a törülközőt – az tiszteletet érdemel (Brown 2009-ben megütötte Rihannát, akkori párját).

Egy még viszonylag jó állapotú nyitott könyv az élete, amiben lapozgatva látjuk a nőt, akit bántalmaztak, s akinek szétvert arca művészeket ihletett meg. Látjuk vidáman és boldogtalanul, mégis mosolyogva, látjuk az elfojtót és a kitárulkozót is. A színésznőt, a producert, a modellt. Rihannát, Barbados kulturális nagykövetét magyarországnyi (plusz a Felvidék) ember követi a Twitteren; szereti a könynyed szadomazót, a kémiát, amatekot meg a különleges sült csirkét, az idén pedig 2011 legszexibb nőjének kiáltotta ki az Esquire magazin. Tavaly e címet Minka Kelly érdemelte ki, aki állítólag pompomlány, őelőtte pedig Kate Beckinsale színésznő. Rihanna nem ért egyet az Esquire-rel.

Néha úgy tűnik, a színes pletykák között a hangja már csak afféle lábjegyzetként jelenik meg csupán, pedig. Még jó, hogy a lábjegyzetek általában érdekesebbek, mint maga a főszöveg.

-
FOTÓ: REUTERS SERGIO MORAES
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.