Jövőre ismét világvége!

Ez a lény – az ember – arról is ismert, hogy amikor éppen nincs más dolga, világvégejóslatokat gyárt.

Meglehetősen ritkán következett be a Földön világvége. Sőt, ha nagyon pontosan utánaszámolunk, eddig egyszer sem. A legutolsó valóban nagy csapás 65 millió évvel ezelőtt volt, de akkor is csak részlegesen pusztult el az élet a Földön.

A dinóknak mondjuk annyi lett, de jött helyettük más. Például az ember. Ez a lény arról is ismert, hogy amikor éppen nincs más dolga, világvégejóslatokat gyárt. Most a jövő év december 21-étől illik rettegni – úgy hírlik, ezen a napon ismét kozmikus katasztrófa fenyegeti civilizációnkat! Egy Nibiru nevű halálos bolygó tart felénk, amely épp a maja naptár szavatossági idejének lejártakor ér ide. Mire számíthatunk, ha mindez bekövetkezik? Mi igaz a 2012-es világvége-jövendölésekből? Erre ad választ a Planetárium legújabb látványos műsora.

Az amerikai nemzeti űrkutatási központ, a NASA több közelgő apokalipszist jövendölő elmélet mellett ezt a Nibiru végszót is cáfolta: Nibiru, vagy X-bolygó az amerikaiak szerint nem létezik. Egy ekkora égitestet bolygórendszerünkben már több évtizeddel ezelőtt kimutattak volna. Ha az óriás űrteleszkópok sem látják, akkor egyszerűen nincs. De persze a jóslat hívőinek nem kell szuperbolygó, elég egy több kilométer átmérőjű aszteroida. A NASA szerint erre sincs mérhető esély.

Egy másik kelendő elmélet szerint jövőre egy hatalmas napkitörés hatására bolygónk mágneses pólusai felcserélődnek, ami a katasztrófahívők szerint a Föld forgási és keringési irányának megváltozását okozhatja. A NASA ettől sem tart, mint ahogy legyint a Nap idén kezdődő tevékenyebb ciklusára is. Ahogy nem jött el a végítélet 1982-ben, 1997-ben, 1999 júliusában és 2000-ben sem, úgy 2008-ban sem omlott össze az Egyesült Államok.

Ha 2012 decemberét megússzuk, biztosak lehetünk benne, hogy érkeznek újabb előrejelzések.

Valamelyik csak bejön.

Infó

LESZ-E VILÁGVÉGE 2012-BEN? Planetárium, szombatonként 16 órától.

Top 3

1. DÜRER ŐSZI FESZTIVÁL 

Koncertek fellépőkkel, (ital) akciókkal, nyereményekkel, síppal, dobbal, nádi hegedűvel a Dürer-kertben október 28. és november 5. között.

2. SZEGEDI JAZZ NAPOK

Ron Carter, Kevin Eubanks, Mulgrew Niller, Henry Grimer, Marc Ribot, Egri János és barátai, Baló István és barátai és a Kiszin Miklós Allstarts Trió az IH Rendezvényközpontban november 4-én és 5-én este fél 8-tól.

3. HÓDÍTÓ LÉGIÓK NYOMÁBAN PANNÓNIÁBAN

Dr. Beszédes József előadása, amellyel a római Pannonia izgalmas évszázadaiba kalauzol az Aquincumi Múzeumban november 6-án délután 2-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.