Rokkantnyugdíja miatt aggódott a nevelt gyerekeit megmérgező asszony

Gyógyszerrel megmérgezte három gyermekét egy Bajához közeli tanyaközpontban, Mártonszálláson élő 40 éves nő, majd maga is nagy adag orvosságot vett be. A 10 éves kislány meghalt, a 11 éves és 8 éves kisfiú életét megmentették a mentősök, akik a helyszínre érkezve azonnal gyomormosást alkalmaztak.

Az eset még hétfőn délelőtt történt. Az ügyben nyomozást indított a rendőrség, az indítékról azonban adatvédelmi okokra hivatkozva nem adtak információt. Az egykor jobb napokat látott kistelepülésen sem tud biztosat senki. A házaspárt és a gyerekeket mindenki ismerte. A férfi helyi lakos volt, a feleség költözött hozzá – de már húsz éve éltek házasságban. A szomszédok nem tudnak arról, hogy anyagi gondjaik lettek volna, vagy megromlott volna a viszony köztük.

A gyerekek nem vér szerinti gyermekeik voltak. A kislányt a kecskeméti nevelőotthonból fogadták örökbe, hat éve élt már velük, annyira szerették, hogy a nevükre is íratták. A két kisfiú egy vaskúti családtól került hozzájuk – ők rendkívül elevenek, mozgékonyak voltak.

A szomszédok kevés érdemit tudnak róluk. A férfi a kecskeméti kórházban dolgozik, a nő rokkantnyugdíjas, emellett vállalt nevelőszülői munkát. Az egyik szomszédasszony elmondta: rendkívül szótlan, befelé forduló teremtésnek ismerte a gyermekek ellen forduló nőt. Furcsa ridegséget áraszt a szépen felújított ház udvara is: nincsenek virágok, dróthálóval körülvett kopár legelő közepén áll a viszonylag nagy ház, feltűnően kis ablakokkal. Egy másik szomszéd tudni vélte, hogy a három gyermekre szociálpolitikai kedvezményt vettek fel az építkezéshez, ugyanakkor a két fiút a vér szerinti szülők vissza akarták vinni magukhoz. Ezzel kiesett volna a nő jövedelmének jelentős része, esetleg elveszítik a támogatásra való jogosultságot is.

Azt egybehangzóan mesélték a szomszédok, hogy a nő ideggyógyászati kezelés alatt állott. Hétfőn újabb vizsgálatra kellett volna mennie Bajára. A férj testvére, aki mindannyiuk nevének elhallgatását kérte, a Népszabadság tudósítójának elmondta: meg volt beszélve, hogy őhozzájuk viszi el délfelé a gyerekeket, és a busszal bemegy Bajára. De nem értek oda. A megbeszélt időben a férj őt, a testvérét hívta fel, hogy megérkeztek-e a gyerekek, mert a felesége nem veszi fel a telefont. Közel laknak, elmentek megnézni, de az ajtók zárva voltak. Nem tudtak bemenni a házba, mert nem volt kulcsuk. A férj jött haza a munkahelyéről, ő talált rá a családtagokra. A kislányon már nem lehetett segíteni.

Kérdésünkre, tudott-e arról, hogy valami különösen izgatta vagy bántotta volna a sógornőjét, a férj nővére elmondta: már két hónapja volt egészségügyi felülvizsgálaton, hogy megmaradhat-e a rokkantnyugdíja, de azóta sem kapott értesítést, hogy megmarad vagy elvész a jövedelme.

A nevelt gyermekei ellen forduló asszony túlélte a gyógyszermérgezést, nincs életveszélyben, de nincs kihallgatható állapotban sem – mondta el kérdésünkre Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szomszédok nem tudnak arról, hogy anyagi gondjaik lettek volna
A szomszédok nem tudnak arról, hogy anyagi gondjaik lettek volna
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.