Minden, ami ingatlan

Talán a fordulat éve előtt állunk. Az ingatlanszakma mindenképpen bizakodva várja a kereslet élénkülését – kínálatból továbbra sincs hiány – és figyeli a finanszírozási lehetőségek alakulását.

Új fejlemény az ingatlanok energetikai besorolása és az ehhez kötődő energiatanúsítvány, ami a jövőben komoly tényező lehet az árbecslésnél és a tényleges piaci érték meghatározásánál. Mindezek ismeretében nagy érdeklődés várható a Zöld Sziget környékén, ahol a környezethatékony és hagyományos, de környezetbarát építészeti megoldások és technológiák kerülnek bemutatásra, illetve ezek ingatlanpiaci hatásáról tudhatunk meg fontos információkat. A kiállítók között megtalálhatók a készház- és passzívházépítők, az alternatív energiát hasznosító gépészeti technológiákat forgalmazó cégek, a szakmai szövetségek, a hagyományos, de környezetbarát építőanyagokat gyártók és forgalmazók.

A Lakásvásár továbbra is közvetlen körképet ad arról, mit vár egymástól az ingatlanpiac szereplőinek három pólusa: az ingatlanépíttetők, -beruházók és -forgalmazók, az eladni vagy venni szándékozó tulajdonosok és a finanszírozással foglalkozó pénzintézetek.

Különösen aktuális a finanszírozói oldal, elsősorban a hitelek és lakás-takarékpénztári szolgáltatások alakulása, amiről naprakész információt szerezhetnek az érdeklődők. A rendezvény továbbra is számtalan ingyenes tanácsadással várja az látogatókat – jogi, értékbecslői, adózási, minőségügyi szakemberektől lehet kérdezni konkrét ügyekben is.

A kétszáz kiállító és várhatóan tízezernyi látogató találkozása teszi egyedülálló rendezvénnyé a Lakásvásárt. Ez az egyetlen lakáspiaci rendezvény, ahol értékelhető piaci tömeg jelenik meg keresleti és kínálati oldalon egyaránt, az itt gyűjtött adatokat, információkat pedig rendszeresen felhasználják lakáspiaci elemzésekhez és piackutatáshoz, ezzel is előmozdítva a szakma hazai fejlődését.

INFORMÁCIÓ

Helyszín: Syma Sport- és Rendezvényközpont.

Megközelítés: a kiállításra ingyenes buszjárattal juthat el a Városligetből május 1–2-án.

Gyalogosan a kettes metróval (Stadionok állomás), a 75-ös és 77-es trolibuszokkal, az 1-es villamossal, a 99-es autóbusszal, illetve a buszpályaudvarról az Ifjúság útja, illetve a Dózsa György út felől közelíthető meg.

Nyitva tartás: péntek: 14.00–18.00, szombat–vasárnap: 10.00–18.00 Jegyek: a Lakásvásár kiállítás belépőjegyének ára változatlanul 800 Ft.

Gyerekkedvezmény:18 év alattiaknak a belépés ingyenes!

Parkolás: közvetlenül a rendezvénycsarnok mellett 800 gépkocsi számára van ingyenes parkolási lehetőség. A kiállítás teljes időtartama alatt szintén ingyenes a parkolás a Papp László Budapest Sportaréna fedett mélygarázsában, amelynek költségét a Lakásvásár Kft. állja. (Behajtás az Ifjúság útja felől.) Az automata által kiadott parkolójegyet a kiállítás információs pultjánál lehet lepecsételtetni, így válik térítésmentessé a parkolás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.