Nyugodtan rám léphetsz!

Nincs az a rajzfilmfigura, mesehős vagy fantázialény, akin a kölykök jobbat vidulnának.

Kérhetünk ősemberest, focimecscsest, formaegyest, vadnyugatost, építkezőst és hercegnőst. Egyelőre ezekből a történetekből választhat, aki a „sajátékosokkal” készíttet magának személyre szabott társasjátékot. Ez a műhely arra vállalkozott, hogy a beküldött családi, baráti digitális fényképek alapján egyedi játéktáblát készít, amelyen a főszereplők a családi kör tagjai lehetnek.

A csapat honlapján (www. sajatek.hu) részletesen elmagyarázza, mi a teendő: milyen típusú arcképeket kell feltölteni, hogyan lehet eldönteni, melyik családtag melyik karaktert játssza majd, és miként lehet feliratokat adni a játéktábla egyes jeleneteihez.

Az összes szükséges adat és a megrendelés után a Sajáték grafikusa a fotókat egyedileg készíti elő, és helyezi el a táblán. Majd a játékból digitális nyomat készül, amelyet laminálással tesznek tartóssá, végül a kész művet csomagolva (bábukkal, dobókockával, játékszabállyal együtt) hozza a postás.

És állítom: nincs az a rajzfilmfigura, mesehős vagy fantázialény, akin a kölykök jobbat vidulnának majd, mint a kőkorszaki bunkósbottal rohanó apán, a tigrisbőrköpenyében tyrannosaurus elől menekülő unokatesón vagy a sörhasú, cowboykalapos öcsin, amint lustán rákönyököl egy vadnyugati söntésre. A vicces helyzeteken kívül persze az sem árt, ha a szülők képesek időnként megállítani a szokatlan Ki nevet a végén?-t, és mesélnek valamicskét pattintott kövekről, tűzcsiholásról, sziklarajzokról, házvakolásról, fociszabályokról. Az meg nyilván külön magyarázatra szorul majd, miért repül itt söprűn az egyébként olyan lassan közlekedő nagymama.

TOP 5

1. BUBABÁL,

vagyis moldvai gyermektáncház a Csürrentő együttessel a TEMI Fővárosi Művelődési Házában február 18-án, este fél 7-től.

2. HANGJÁTÉK APRÓKNAK

a Pozsonyi úti Parksarok játszóház programjában 0–3 éves korig február 19-én, délelőtt 10-től.

3. BÁB JÁTÉK

címmel bábkészítő foglalkozás Győrben, a Váczi Péter Gyűjteményben február 19-én, délután 3-tól.

4. RE TREND

fiataloknak rendeznek börzét a Wekerlei Gyermekházban február 19-én, délután 3-tól.

5. VASÚTMODELLEZŐ

klub a győri Gyermekek Házában február 18-án, délután fél 4-től.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.