Szó nélkül lőttek a rendőrökre

Vasárnap este a rendőrség elfogta a pénteki kispesti bankrablás harmadik, addig szökésben lévő támadóját. Az egyik támadó tűzharcban meghalt.

Egy járókelő meglátta a kispesti Fő utca egyik bankfiókjába péntek délután fél négy előtt pár perccel csuklyával a fején, gépkarabéllyal a kezében belépő két férfit, és azonnal felhívta a 112-es segélyhívót. A BRFK ezért tudott olyan gyorsan járőröket küldeni a bankrablás helyszínére. A bankfiókból csak a támadást követően kapott néma riasztást a rendőrség.

A két fegyveres a földre kényszerítette a bankfiókban tartózkodókat, majd megfenyegették a pénztárost, aki 2,8 millió forintot adott át a kasszából, azzal távoztak. Pár perccel ez után érkezett meg az első rendőrautó, a járőrök a szemtanúk beszámolói alapján elkezdték keresni a két fegyverest. A kirabolt banktól nem messze, a Szigliget utcában rájuk is találtak, felszólították őket, hogy álljanak meg, amire egyikük géppisztolysorozattal válaszolt. A rendőrök viszonozták a tüzet. Az egyik rablót lelőtték, ő a helyszínen életét vesztette, társának azonban sikerült elmenekülnie.

Később többen azt állították, hogy a tűzpárbaj után egy férfit láttak befutni az egyik közeli lépcsőházba, ezért azt az épületet a Terrorelhárító Szolgálat helyszínre érkező kommandósai lezárták, majd lakásról lakásra átkutatták. Azok a lakók, akik az akció kezdetén még nem voltak otthon, csak hajnali kettőkor térhettek viszsza lakásukba. Addigra derült ki, hogy az ismeretlen nincs az épületben.

Közben mind több egyenruhás rendőr és nyomozó érkezett a helyszínre. Mindenkit igazoltattak a bank környékén, így sikerült elfogni a Batthyány utcában azt a 32 éves férfit, aki a tanúk elmondása alapján a támadók társa lehetett és az utcán figyelt, amíg azok kirabolták a pénzintézetet.

A lelőtt rabló 41 éves román állampolgár. A 32 éves figyelőember budapesti lakos. A vasárnap este elfogott társukról egyelőre a rendőrség semmiféle információt nem hozott nyilvánosságra.

Ugyanezt a bankfiókot egy éve, 2009. december 11-én ezek a férfiak rabolták ki (akkor gumiálarcot viselve), akik pénteken is bent jártak. Akkor nyolcmillió forintot zsákmányoltak.

Péntek este Kispesten – a lakók csak hajnali két órakor térhettek vissza otthonaikba
Péntek este Kispesten – a lakók csak hajnali két órakor térhettek vissza otthonaikba
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.