A világ második legjobb állása

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy tavaly az ausztrál idegenforgalmi bizottság 18 országban meghirdetett egy álommunkát, „A világ legjobb állása” címmel.

Tulajdonképpen szigetgondnokot kerestek az ötezer lakosú, homokos tengerpartú Hamilton-szigetre. A fizetés 70 ezer font, nagyjából 22 millió forint volt, amiért havonta mindössze 12 órát kellett dolgozni fél éven át. A feladat a teknősök etetéséből, a bálnák megfi gyeléséből, búvárkodásból, postavárásból állt. A kiválasztottnak heti rendszerességgel kellett blogolnia, valamint fotó- és videonaplót vezetnie. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a turisták figyelmét az ausztrál szigetvilágra.

Ben Southall, a játék győztese azt mondta: „2009 júliusában egy új és óriási kaland kezdődött számomra. Fantasztikus élmény volt egy olyan emlékezetes versenyben részt venni, mint A világ legjobb állása. Általában olyan dolgokkal foglalkozom, melyeket egyesek kalandosnak vagy akár őrültnek is tarthatnak, de én mindig is úgy próbáltam élni, hogy a lehető legjobban kihasználjam azt az időt, amit a Föld nevű bolygón töltök”.

A Tensi Kft. felbuzdulva a kezdeményezés sikerén, gondolt egyet, és Magyarországon meghirdette a „Világ Második Legjobb Állását”. A szervezők természetesen megkeresték a tavalyi kampány megbízóit, akik támogatták a magyar kezdeményezést. Az állásra azokat várják, akik szeretnék luxuskörülmények között bejárni a világ legszebb tájait és ezért még fizetséget is kapni. A legjobb pályázó fél éven át havonta egy különleges utat, és a hat hónapra egymillió forintot nyer. A győztes feladata lesz, hogy mindent kipróbálva tesztelje és véleményezze az utakat a világ legszebb tájain, és élményeiről folyamatosan beszámoljon videoblog és internetes napló formájában. Jelentkezni 2011. január 9-ig lehet.

A játék háromfordulós, a beérkezett bemutatkozó videók közül az utazási iroda munkatársai juttatják a legjobb százat a második körbe, ahol elkezdődhet a rajongók gyűjtése. A második körben már a weboldalon és Facebookon szavazók döntik el, ki jut majd a tízes döntőbe, így előnyben lesznek azok, akinek kiterjedt ismeretségi körük van, vagy gyorsan képesek maguk mellé szavazótábort gyűjteni. A döntőre Budapesten kerül majd sor márciusban.

A szervezők nem támasztottak különleges feltételeket a jelentkezésnél, így minden magyarul és valamelyest angolul beszélő, utazni vágyó felnőttkorú jelentkezését várják. A jövőbeni nyertesnek ráadásul havonta két hétre kell majd szabaddá tennie magát, hogy első kézből mutassa be a világ néhány csodáját, így munkakeresők, és akár, a munkaadó függvényében, állásban levők is jelentkezhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.