Olcsóbb lett a Váci utca

Három helyet hátrébb csúszott tavalyhoz képest a budapesti Váci utca a világ legdrágább bevásárlóutcáit vizsgáló Cushman&Wakefield ingatlantanácsadó elemzésében.

A 269 területből azonban a Váci utca még így is a 37., maga mögé utasítva lengyel, román, bolgár és szlovák megfelelőit. Budapest legdrágább bevásárlóutcájában a kiskereskedők évi 1195 euró bérleti díjat fizetnek négyzetméterenként. Szabó Viktória, a Cushman &Wakefield partnere, a budapesti iroda kiskereskedelmi üzletágvezetője elmondta: a bérleti díjak elsősorban a kiskereskedelmi forgalom zsugorodása miatt csökkentek.

A világ legdrágább bevásárlóutcája továbbra is a New York-i Fifth Avenue, ahol a bérleti díjak az elmúlt egy évben 8,8 százalékkal emelkedtek, s idén már átlag 16 257 eurót kell fizetni egy négyzetméterért. Jelenleg Európa legdrágább kiskereskedelmi területe, a londoni Bond Street két helyezést előre lépve a negyedik a listán, leelőzve a párizsi Champs-Élysées sugárutat, mely a bérleti díjak 9,5 százalékos csökkenésével az idei év legnagyobb vesztese.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.