Alsóörs: terepjáró, két lövés az öngyilkosra?

Egy eddig rejtőzködő szemtanú azt állította a Vasárnapi Blikknek, hogy látta a múlt szerdai alsóörsi kettős gyilkosság elkövetőjét, aki azonban a hivatalos közlésekkel ellentétben nem egy Skoda Octaviával, hanem terepjáróval hajtott el a tetthelyről.

A Vasárnapi Blikknek nyilatkozott a múlt szerdai alsóörsi kettős gyilkosság egyik eddig rejtőzködő szemtanúja, aki határozottan állítja, hogy a gyilkos, akit egy pillanatra láttak is, egy terepjáróval hajtott el a tetthelyről, és nem azzal a svájci rendszámú Skoda Octaviával, amelyet órákkal később lakossági bejelentés alapján a rendőrök Felsőörs határában egy elhagyott erdős-bozótos területen megtaláltak. A lap írása szerint a helyiek attól tartanak, hogy az igazi gyilkos még szabadon jár-kel. Nem hiszik ugyanis, hogy a Skoda mellett megtalált halott férfi volt a gyilkos, mint ahogy azt sem, hogy az illető – akárki is legyen – öngyilkos lett. Egy helyi vadász, aki elmondása szerint fültanúja volt az állítólagos öngyilkosságnak, azt mesélte, hogy két lövést hallott.

A svájci rendszámú Skoda elszállítása

Korábban Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője lapunknak azt nyilatkozta: azt minden kétséget kizáróan ki lehet mondani, hogy a Felsőörs határában megtalált halott férfi esetében az idegenkezűség kizárt. Ez pedig azt valószínűsíti, hogy az elhunyt egyetlen – miként az ügyészség is fogalmazott – jobboldali halántékára közvetlen közelről leadott lövéssel végzett magával. Bár az általunk megkérdezett fegyverszakértők nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy – amenynyiben a gépkarabély tűzváltó karja sorozatlövésre volt állítva – több lövedék is elhagyta a fegyver csövét, amikor az áldozat meghúzta a ravaszt.

Szerdára virradó Alsóörsön egy orvlövész lelőtte az éppen egy Ford Fiesta utasait igazoltató Gamauf János (29) főtörzsőrmestert, valamint az autó egyik utasát, a 21 éves informatikus főiskolai hallgatót, Németh Ádámot. Néhány kilométernyire a tetthelytől később a rendőrség egy férfi holttestet talált. Róla mondta azt a nyomozó főügyészség vezetője, hogy öngyilkos lett, s az autójában több fegyvert és nagy mennyiségű lőszert találtak, amelyek között lehet a kettős gyilkosságnál használt gépkarabély is.

A hatóságok azonban eddig még hivatalosan nem mondták ki, hogy a svájci-magyar kettős állampolgárságú Sz. Bálint holtteste feküdt a Skoda mellett, és azt sem, hogyha élne, őt gyanúsítanák a kettős gyilkossággal. Hivatalosan csak az hangzott el, hogy a két ügy (a kettős gyilkosság és a meg nem nevezett férfi öngyilkossága) között összefüggés lehet.

Pontos, vagy legalább hivatalos forrásból származó információk híján tovább folynak a találgatások Alsóörsön és a médiában egyaránt a gyilkosság indítékáról. A Népszabadság értesülése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság kijelölt munkatársaiból, az Alkotmányvédelmi Hivatal részvételével különleges egység alakult az ügy körülményeinek és főleg hátterének tisztázására. Névtelenséget kérő rendőrségi források a hétvégén munkatársunknak elismerték: egyelőre sötétben tapogatóznak, ennek ellenére az ügy nem reménytelen.

A feltételezett gyilkos, Sz. Bálint egy bázeli lövészklub tagja, a svájci hadsereg tartalékos katonája. Kiváló lövő, a helyi sajtó információja szerint pedáns ember volt, aki sokat edzett.

Mind Gamauf János családja, mint feltételezett gyilkosa, Sz. Bálint Alsóörsön élő nagymamája határozottan cáfolta, hogy a két férfi intim kapcsolatban állt volna egymással. Szerintük nem is ismerték egymást.

A Belügyminisztérium Gamauf János esetleges hősi halottá nyilvánításával kapcsolatban a hétvégén azt közölte: arról az eset minden körülményének tisztázása után döntenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.