Fontos a környezet

Külön szekciót kapott a rendezvényen az a terület, ami most a leginkább foglalkoztatja az építtetőket és a lakásvásárlókat.

A Zöld Szigeten olyan cégek és szervezetek mutatkoznak be, akik energiatakarékos építkezési módokat és környezettudatos technológiát kínálnak az újépítésű ingatlanokhoz, illetve a régebbiek gazdaságosabb működtetéséhez. Az itt kiállítók között megtalálhatók a készház- és passzívházépítők, az alternatív energiát hasznosító gépészeti technológiákat forgalmazó cégek, a szakmai szövetségek, a hagyományos, de környezetbarát építőanyagokat gyártók és forgalmazók, valamint a fővárosi közmű cégek. A lakásvásárlók, építkezők és felújítás előtt állók gyakorlati tanácsokat kaphatnak az energia- és költségmegtakarítás módjaira és lehetséges eszközeire.

Újdonság, hogy a 16. Budapesti Lakásvásáron az érdeklődőket a szakértők látványos ábrák segítségével vezetik végig a környezetbarát, hosszú élettartamú, korszerű, energiahatékony és így értékállóbb otthon kialakításának fázisain, az ötlet megszületésétől a telek és a technológia kiválasztásán, az alkalmazható gépészeti megoldásokon, a tervezésen és a kivitelezésen át az elkészült épületig.

A szekció szakmai támogatója a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérum, így helyet kap itt a minisztérium által létrehozott Zöld Pont Szolgálat is, amely helyszíni ügyintézést biztosít a környezetvédelmet, természetvédelmet, vízügyet érintő ügyekben. A szolgálat a lakossági panaszok, bejelentések megoldásának előkészítésében, illetve hatósági intézkedés szükségessége esetén területileg illetékes hatóságokhoz való továbbításában, valamint igazolások, engedélyek kiadásában segít. Tájékoztatást ad továbbá az aktuális környezeti adatokról, és ingyenes kiadványokat, szakmai tájékoztatókat biztosít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.