Fókuszban a hitel és az energia

Az évente kétszer jelentkező rendezvény természetesen 2010-ben is az új építésű lakások fejlesztőit, forgalmazóit és a használt lakások közvetítőit helyezi a középpontba, ezúttal azonban kiemelt szerepet kapnak a lakásvásárlók számára meghatározó hitelező pénzintézetek is. A szervezők szándéka szerint minden eddiginél több kapcsolódó terméket – technológiát, információt és szolgáltatást – kínálnak a potenciális lakásvásárlóknak.

Zöld és hiteles – leginkább ezzel az ígérettel várják a Syma rendezvényközpontba azokat az érdeklődőket, akik lakást vesznek, eladnak, építenek vagy felújítanak. A nemrégiben zárult Construma építőipari kiállítás is bizonyította, hogy izgalmas pezsgés tapasztalható a szakmában: végre teret nyernek az új anyagok és technológiák, a környezettudatos megoldások. Ez elsősorban az új építésű és felújítás előtt álló ingatlanok fenntartói számára fontos. Ez mind szépen hangzik, viszont a tapasztalat óvatosságra int. Pontos szabályozás és jogi háttér, ösztönző támogatás és kedvező finanszírozási lehetőség kell ugyanis ahhoz, hogy a régóta várt előremutató tendenciák az ingatlanpiacon is éreztessék jótékony hatásukat.

Az ingatlanszakma ugrásra készen várja a kereslet élénkülését (kínálatból nincs hiány, bár a piacképes, minőségi ingatlanok aránya továbbra is alacsonyabb a kelleténél), és élénken követi a műszaki innovációt, tudva, hogy ez rövidesen döntően átrajzolja a piac képét. Hogy mást ne mondjunk, jövőre a legtöbb adásvételnél kötelező lesz az ingatlan energiatanúsítványa, az energetikai besorolás pedig komoly tényező lehet az árbecslésnél és a tényleges piaci érték meghatározásánál. Ezért is fontos a Lakásvásár, ahol közvetlenül lemérhető, mit vár egymástól az ingatlanpiac szereplőinek három pólusa: az ingatlanépíttetők, -beruházók és -forgalmazók, az eladni vagy venni szándékozó tulajdonosok, és a finanszírozással foglalkozó pénzintézetek.

Mindezek ismeretében komoly érdeklődés várható a korábban már nagy sikerrel bemutatkozott Zöld Sziget környékén, ahol a környezethatékony és hagyományos, de környezetbarát építészeti megoldások és technológiák kerülnek bemutatásra, illetve ezek ingatlanpiaci hatásáról tudhatunk meg fontos információkat. Emellett mindenki kíváncsian várja, hogy a finanszírozói oldal milyen kecsegtető ajánlatokkal áll elő, hová és hogyan fejlődik az elmúlt két évben megrekedt hitelezés. Több bank, lakás-takarékpénztár és biztosítótársaság mutatja be szolgáltatásait, a lakásprojektek mellett így a vásárlást segítő hitelekről, támogatásokról is naprakész információkat szerezhetnek az érdeklődők. A rendezvény továbbra is számtalan ingyenes tanácsadással várja az érdeklődőket –jogi, értékbecslői, adózási, minőségügyi szakemberektől lehet kérdezni konkrét ügyekben is.

A kétszáz kiállító és várhatóan tíz-tizenötezer látogató találkozása teszi egyedülálló rendezvénnyé a Lakásvásárt. Ez az egyetlen lakáspiaci rendezvény, ahol értékelhető piaci tömeg jelenik meg keresleti és kínálati oldalon egyaránt, az itt gyűjtött adatokat, információkat pedig rendszeresen felhasználják lakáspiaci elemzésekhez és piackutatáshoz, ezzel is előmozdítva a szakma hazai fejlődését.

Kihelyezett kiállítás

2004 óta a rendezvény nem korlátozódik kizárólag a budapesti régióra, hanem vidéki helyszíneken is megjelenik. A Lakásvásár évről évre három vidéki nagyvárosba is ellátogat, hogy segítsen feltérképezni a helyi és környékbéli lakásvásárlási lehetőségeket. Hogy megtudja, mikor találkozhat a kiállítással Debrecenben, Miskolcon vagy Szegeden, keresse a rendezvény honlapján az aktuális információkat!

Budapest: évente két alkalommal (tavasz, ősz) Syma Sport- és Rendezvényközpont „A” Csarnok (8000 m²)+ Passzázs.

Debrecen: évente egy alkalommal (tavasz) Kölcsey Központ, Bálterem.

Miskolc: évente egy alkalommal (tavasz) ITC Nemzetközi Kereskedelmi Központ, kiállítói tér.

Szeged: évente egy alkalommal (ősz) Mars téri kiállítási csarnok.

Kétszáz kiállító, százezer lakás

Helyszín Syma Sport- és Rendezvényközpont. Megközelítés: a kiállításra ingyenes buszjárat visz a Városligetből május 1–2-án. Gyalogosan a 2. metróval (Stadionok állomás), a 75-ös és 77-es trolibuszokkal, az 1-es villamossal, a 99-es autóbuszszal, illetve a buszpályaudvarról az Ifjúság útja, illetve a Dózsa György út felől közelíthető meg.

Nyitva tartás Péntek 14.00–18.00, szombat–vasárnap: 10.00–18.00.

Jegyek A Lakásvásár kiállítás belépőjegyének ára változatlanul 800 Ft. Gyerekkedvezmény: 18 év alattiaknak a belépés ingyenes!

Parkolás Közvetlenül a rendezvénycsarnok mellett 800 gépkocsi számára van ingyenes parkolási lehetőség. A kiállítás teljes időtartama alatt szintén ingyenes a parkolás a Papp László Budapest Sportaréna fedett mélygarázsában, amelynek költségét a Lakásvásár Kft. állja. (Behajtás az Ifjúság útja felől.) Az automata által kiadott parkolójegyet a kiállítás információs pultjánál lehet lepecsételtetni, így válik térítésmentessé a parkolás.

Ingyenes szolgáltatások

Jogi tanácsadás Dr. Hidasi és Társai Ügyvédi Iroda és a MAISZ ingatlannal kapcsolatos kérdésekben.

Házépítési tanácsadás A Magyar Készház Szövetség, aMagyar Passzívház Szövetség és a Magyar Téglás Szövetség szakembereitől konkrét és általános házépítési tanácsot, aktuális technológiai információt kaphatnak az érdeklődők.

Adózási és illeték ügyek APEH-szaktanácsadók tájékoztatnak az érvényben lévő jogszabályokról és azok alkalmazásáról, a ház- és lakásvásárlás kapcsán felmerülő bejelentési és fizetési kötelezettségekről, illetve kedvezményekről.

Minőség-ellenőrzési információk Az építési minőségellenőrző felügyeletet ellátó ÉMI Nonprofit Kft. tanácsadói állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ez a terület egyre fontosabb az építtetők számára, mivel a szaporodó alternatív építési és gépészeti technológiák összetettebb minőségi szabványokat és ellenőrzési követelményeket támasztanak.

Vízügyi, környezet- és természetvédelmi ügyintézés Helyszíni ügyintézés lehetséges egy helyen, a Zöld Pont standján.

Internet Café Hogy folyamatosan tájékozódjon és kapcsolatban legyen. A Lakásvásáron életre szóló döntések is születnek, ehhez szükség lehet online segítségre.

Gyermeksziget játszótér Bébijátszó gyermekmegőrzéssel: 2–7 éveseknek kialakított sarok az életkoruknak megfelelő játékokkal szakképzett asszisztensek vezetésével. 24 m2 (4x4-es szőnyeg és környéke) Csoda ország ahol a játéké a főszerep! Gyermekmegőrzést nagyon szigorú feltételekkel vállalunk, számunkra legfontosabb a gyermekek épsége. A gyermekjátszónak csak egy bejárata lehet, és nem lehetnek benne gyermekekre veszélyes elemek. Csak egy helyszíni bejárást követően tudjuk véglegesen vállalni.

„Játssz velünk”: immáron egy évtizedes gyakorlattal szórakoztatjuk 4–14 éves vendégeinket programjainkon, életkoruknak megfelelő játékokkal. Folyamatosan együtt játszunk a gyerekekkel, mozgatjuk, megnevettetjük elgondolkodtatjuk őket. Ízelítőül néhány játékelem a kb. 200–220 játékból, amit folyamatosan forgatva játszunk.

Sportjátékok: japán foci, indián foci, pányvázás, bikaviadal, kakasviadal, mocsárjárás.

Ügyességi játékok: kézkibogozó, SW galaxis, különböző táncversenyek.

Észjátékok: élő ördöglakat, mániás család, beugrató és kvíz kérdések.

Tiszta nyeremény

Két szerencsés látogató tesztautót nyerhet egy hétvégére a Porsche Pest jóvoltából.

Teljes árú Lakásvásár belépőjegye mellé kedvezményre jogosító belépőt kap a Csokoládé Múzeumba.

A Lakásvásár honlapjáról letölthető, vagy a 3. oldalról kivágható kuponnal egy személy ingyenesen tekintheti meg a kiállítást.

Tervezett és megépült lakások, alaprajzok, fizetési ütemezés, garanciák – a legfontosabb kérdésekre egy helyen adnak választ a kiállító cégek felkészült munkatársai
Tervezett és megépült lakások, alaprajzok, fizetési ütemezés, garanciák – a legfontosabb kérdésekre egy helyen adnak választ a kiállító cégek felkészült munkatársai
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.