Egy híján harminc

Huszonkilencedik alkalommal rendezik meg az építőipari szakma legfontosabb éves seregszemléjét. Sokan sokféle okból követik majd kíváncsian a közel húszezer négyzetméteren 550 kiállítóval induló Construma 2010 kiállítást, egy azonban biztos: a teljes hazai építőipar lélegzet-visszafojtva várja a pillanatot, amikor megtörik a jég, és újra megindul a gazdasági recessziót leginkább megsínylő ágazatnak a felívelése.

A Construma négy napja alatt kötött szerződések és leadott megrendelések pontos fokmérői annak, hogyan alakul majd a gyártó és forgalmazó cégek éves teljesítménye. Reméljük a legjobbakat, egy hét múlva pedig mindenki okosabb és talán derűlátóbb lesz. A standok kínálatát nézve van ok a reményre – egymást érik az innovatív megoldások és minőségi termékek, és minden eddiginél jobban érezhető az elmozdulás a jövőbe mutató építészeti és műszaki tendenciák felé. Úgy tűnik, a szakma és a közönség környezettudatos hozzáállása és igénye egyszerre érte el a kritikus tömeget, így minden lehetséges területen az energiatakarékosság, a környezeti terhelés csökkentése, a fenntartható fejlődés lett a hívószó. Talán ennek is köszönhető, hogy a hagyományos betétkiállítások – FRONTÁL, DECORSTONE, DACH-TECH, IN-TER-ISOLA – mellett idén két új téma is önálló területet kapott: az energiatakarékos világítástechnika ELECT-ROLIGHT névvel, a környezettudatos építészet pedig ENEO névvel. Az utóbbi tekintélyes 2500 négyzetméteren várja a látogatókat, ami jelzi a téma súlyát és fontosságát.

Érezhetően eltolódtak a hangsúlyok, szélesedett a paletta, rengeteg anyag, technika és azok kombinációja közül választhatnak az építők és építtetők, ami tovább növeli a kiállítás jelentőségét, hiszen ilyen léptékű áttekintésre, a szakma és a laikusok eszmecseréjére másutt nem adódik lehetőség.

Maga a rendezvény is igyekszik jó példával elöl járni, így az idén először kifejezetten környezettudatos megoldásokkal találkoznak majd a látogatók a kiállítás egész területén, az energiatakarékos fényforrásoktól a biológiailag lebomló poharakon és szelektív hulladékgyűjtésen át a modern hűtési eljárásokig. Ahová mindenképpen érdemes betérni, az a természetes és épített környezet harmóniáját jelképező Construma Oázis és az energiahatékony műszaki megoldásokat bemutató Autonóm ház.

A Construma továbbra is egyszerre szól az építőiparhoz szorosan kapcsolódó szakmai körnek – építészeknek, kivitelezőknek, mérnököknek, ingatlanszakembereknek – és a széles nagyközönségnek. Ennek jegyében a két szakmai napon – április 14-én és 15-én – a szakmai konferenciáké a főszerep. A műszaki információk mellett értékes kreditpontok is szerezhetők a részvétellel, amit a szakmai kamarák elfogadnak. A laikus érdeklődők és kivált az otthonukat felújítók és építtetők, mint minden évben, most is számíthatnak a Construma fő vonzerejére: az építkezéshez szinte mindent megnézhetnek és megrendelhetnek egy helyen, jelentős kedvezménnyel. Mindenkinek sikeres és hasznos vásározást kívánunk!

Százalékos kedvezmények

A Construmán jó üzletek köttetnek. Az építtetőknek érdemes konkrét elképzelésekkel és kérdésekkel érkezniük, de fel kell készülniük a kellemes meglepetésekre is. A kiállítók és forgalmazók hagyományosan jelentős kedvezményeket adnak termékeikre a rendezvény ideje alatt és az azt követő héten, így egy itt leadott megrendeléssel akár komoly tíz-százezreket is lehet fogni. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk néhány valóban nagyvonalú ajánlatot a gazdag kínálatból, amelyekkel érdemes számolni.

Hella árnyékolók – bizonyos típusok 50%-os kedvezménnyel.

LED lámpák – fél áron, 50%-os kedvezménnyel a KT Electronic standján.

Ajándék telefonok, háztartási gépek, Bosch-szerszámok – Siemens-rendszerek vásárlása esetén.

Központi porszívó – 30%-os kedvezménynyel a Sistem Air standján.

Kő járólapok – 40%-os kedvezménnyel a GEO ’96 kínálatában.

Hőszivattyúk – 30%-os kedvezménnyel a Greentech Energy standján.

20 000 m² kiállítási és 1000 m² bemutató területen 550 kiállító várja a látogatókat öt napon át
20 000 m² kiállítási és 1000 m² bemutató területen 550 kiállító várja a látogatókat öt napon át
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.