Construma Oázis

Egy kiállítás fárasztó hely –standok forgataga, sok ácsorgás és több kilométeres séta a pavilonok között. Kellemes és hasznos pihenést ígér a Construma Oázis: parkosított ligetben várják a látogatókat a közvetlen lakókörnyezet termékeinek forgalmazói. Találkozópontnak sem utolsó ez a helyszín, ahol minden az épített és természetes környezet harmóniájáról szól, nyomatékosítva a városi, közösségi léptékben is egyre fontosabb környezetbarát szempontokat.

A kiállítás szervezői 2010-ben az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektettek arra, hogy az eseményt kiszolgáló létesítmények és a logisztika is minél kevesebb terhet jelentsen a környezet számára. A szervezés és lebonyolítás során a kommunikáció leginkább elektronikus úton történik, a feltétlenül szükséges papírforgalmat is EPA-minősítésű – vagyis 30% újrahasznosított tartalommal rendelkező – papíron végzik, aminek lehetőleg mindkét oldalára nyomatnak és fénymásolnak. A rendezvényre készítendő menükártyákat és ételkiírásokat újrahasznosított papírból készítik, az irodákban és éttermekben környezetkímélő, energiatakarékos világítást használnak, a keletkező hulladékot pedig szelektíven gyűjtik.

Egy ekkora rendezvény sarkalatos pontja a logisztika, az utazás és parkolás.

A kiállításon dolgozókat ingyen vonaljegyekkel ösztönzik, hogy tömegközlekedési járművekkel érkezzenek a helyszínre.

A legtöbb újításra a helyszíni vendéglátásban adódik lehetőség, ahol a következő környezetvédelmi szempontokat alkalmazzák majd:

- Az étteremben környezetkímélő kukoricakeményítőből készült vagy hagyományos, elmosható evőeszközöket és étkészleteket, üvegpoharakat használnak.

- Kerülik a felesleges poharak és üvegek használatát.

- A kéztörlők és szalvéták kizárólag újrahasznosított papírból készültek.

- A PTE-palackokat közvetlenül az étteremben zsugorítják, innen kerül a szelektívhulladék-gyűjtőbe. Az italbeszállítókkal egyeztetik, hogy milyen kiszerelésben szállítják ki az italokat (üveg, palack, tetra- és fémdoboz), és ennek ismeretében alakítják ki a szelektív hulladékgyűjtést.

- A menüajánlatban szerepelnek egyszerű és bioételek és -italok.

- Az alapanyagokat jórészt magyarországi termelőktől vásárolják, ezzel is segítve a régió fejlődését és kerülve a felesleges szállíttatást.

- A megmaradt élelmiszereket, illetve a környezetet szennyező hulladékot a Biofilter Kft. szállíttatja el és hasznosítja.

- Az ételek és alapanyagok hűtését modern, energiatakarékos hűtőautók végzik.

- A rendezvényt követően az anyagtextíliákat energiatakarékos mosógépben minimális mosószer felhasználásával tisztítják ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.