Afrikai díszmadarakat csempésztek Szerbiából

Háromszáznyolcvanöt, Nyugat-Európában díszmadárként keresett afrikai madarat akartak Magyarországon keresztül a célországokba juttatni szerbiai állatcsempészek vasárnap. A csempészek visszamenekültek szerb területre, a madarakat a bácsalmási határrendészeti kirendeltség lefoglalta, s már a Szegedi Vadaspark szakemberei gondozzák őket.

A bácsalmási határrendészeti kirendeltség járőre vasárnap észlelte, hogy két ember kalitkákat hoz a határ túloldaláról, rak le a földre, már a magyar oldalon, és visszamenekül szerb területre – mondta el tegnap az üggyel kapcsolatban Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A madarakat a kirendeltség lefoglalta, s a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai a Szegedi Vadaspark mentőközpontjába szállították. A leromlott állapotban lévő madarak közül néhány – részint még a kalitkákban, részint már a vadasparkba való szállítás után – elpusztult, de a többiek állapotát gondos munkával sikerült feljavítani, és most már nem fenyegeti őket veszély – tudtuk megVeprik Róberttől, a vadaspark igazgatójától.

A csempészszállítmány 22 afrikai madárfaj képviselőjéből áll, s az állatok nem védettek, de Nyugat-Európában keresett díszmadarak, így az ügyben a további eljárást nem a rendőrség, hanem a vám- és pénzügyőrség folytatja le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.