HÍREK

Fantázia kategória a szabolcsi kupán A debreceni Ignáth Tünde a fantázia smink kategóriában készült alkotását mutatta be Mészáros Dóra a 8. Szabolcs Kupa országos fodrász, kozmetikus és műkörömépítő versenyen Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A megmérettetésen 241 versenyző közel háromszáz versenyszámban indult.

Ölelésrekord. A szerelmesek ünnepe alkalmából új ölelésrekordot állított fel egy ohiói 51 éves férfi. 24 óra leforgása alatt 7777 embertársát vonta keblére, ami a Guinness Rekordok Könyve szerint dicsőséget hozott számára. Jeff Ondash akciójával az Amerikai Szívtársaság számára kívánt pénzt gyűjteni. (MTI)

Hubay-emlékest. Szecsődi Ferenc hegedűművész, a Hubay Jenő Társaság elnöke lesz a házigazdája annak az ünnepi estnek, amely a nagy magyar virtuóz és komponista emlékét idézi meg február 26-án 17 órai kezdettel a Viktória Szálló Zenetermében (Budapest II., Bem rakpart 11.). A rendezvényen nemcsak Hubaymelódiákban gyönyörködhetnek, hanem egyúttal képzőművészeti kiállítás részesei is lesznek. Hubay Jenő (1858–1937) Liszt Ferenccel is többször koncertezett, egy ideig a brüsszeli konzervatórium tanszakvezetője, 1919-től pedig másfél évtizeden át volt a Zeneakadémia igazgatója. (Népszabadság)

Húszezer embernek kellett elhagynia lakóhelyét tegnap az észak-franciaországi Caen városában, ahol egy II. világháborús bombát hatástalanítottak. A tűzszerészeknek egy 500 kilogrammos, feltehetően az 1944-es normadiai partraszállásból visszamaradt amerikai robbanószerkezetet kellett hatástalanítaniuk, amelyet január végén találtak a város központjában, az egyetemi campuson folyó építkezések területén. A normandiai város lakosságának 15 százalékát evakuálták. (MTI)

Rabszolgatartásért, nemi erőszakért, vérfertőzésért és más szexuális bűncselekményekért vádat emelt az izraeli ügyészség tegnap egy hatvanéves izraeli szektavezető ellen, aki 21 nőből álló „háremet” tartott, és a nők 49 gyermeket szültek neki. Goel Racónt még januárban vették őrizetbe, de hivatalosan csak most emeltek vádat ellene. (MTI)

Minden idők legnagyobb brit lottófőnyereményét ütötte meg egy még ismeretlen szerencsés, aki 56 millió fonttal (17 milliárd forint) lett gazdagabb a hétvégi húzás után. Az EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye 112 millió font (34 milliárd forint) volt, de ez két nyertes szelvény között oszlik meg; a pénz másik fele egy spanyol lottózóé. (MTI)

Hat ittas járművezetővel, három kerékpárossal, két autóssal és egy motorossal szemben intézkedtek a rendőrök egy szombatról vasárnapra virradóra tartott razzián Hódmezővásárhelyen. Az egyik 29 éves autós a bűncselekményi határt meghaladóan volt ittas. A kerékpárosok közül az egyik annyira részeg volt, hogy képtelen volt érdemben kommunikálni a vele szemben intézkedő rendőrrel. (MTI)

Emberölés miatt körözték azt a szerb férfit, akit a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán fogtak el szombat hajnalban a határrendészek. A 45 éves szerbiai állampolgárt fotó alapján azonosították, a belga hatóságok körözték. (MTI)

Albínó csóka. A közmondásosan ritka fehér hollónál nem gyakoribb fehér csóka tűnt fel a közelmúltban a nyugat-ukrajnai Luck egyik lakótelepén. A nem mindennapi csókára Olekszandr Mojszejenko helyi lakos figyelt fel, aki negyedik emeleti lakásának ablakából a hideg téli hónapokban rendszeresen eteti az élelmet kereső madarakat. (MTI)

Hat órán át volt a sílift foglya egy síelő az ausztriai Kaltenbach-Hochzillertal sírégióban a helyi hatóságok közlése szerint. A fiatalembert kíhűlés miatt kórházba szállították. A 22 éves német férfi 20 perccel a szombat esti zárás után szállt fel a „lanovkára”. A jármű csak karbantartás miatt üzemelt ebben az időben, de nem sokkal később – még mielőtt a fiatalember kocsija megérkezett volna – leállt. A turista sikertelenül próbálta felhívni magára a figyelmet. Eltűnését egy útitársa jelentette a hatóságoknak, végül éjjel 11 órakor vette észre a sílift foglyát egy hókotró vezetője. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.