Hírek

Pénzszállító ütközött vonattal. Egy pénzszállító autó ütközött egy Szegedről Budapestre tartó intercity vonattal a csengelei vasúti átjáróban. A sofőr és utasa is beszorult a járműbe, a tűzoltók szabadították ki őket. Az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította Szegedre, a jármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Konferencia a szélsőjobbról. A szélsőjobboldali pártok keletközép-európai térnyerését, a kisebbségek elleni támadásokat veszi górcső alá az a pénteki budapesti konferencia, amelynek előadói azt is elemzik, hogy a Baltikumtól a Balkánig terjedő térségben tapasztalt idegengyűlölet erősödése mennyire kapcsolódik a globális pénzügyi-gazdasági válsághoz. Lipovecz Iván, a tanácskozás egyik szervezője szerint a szélsőjobboldal térnyerése nem speciális keletközép-európai jelenség. A tanácskozáson a többi között Paul Lendvai, Tamás Gáspár Miklós, Bíró Béla és Jirí Pehe tart előadást. (Népszabadság)

Mérgezett vodkával okozta 13 ember halálát és legalább további 12 áldozatának okozott súlyos egészségkárosodást a moszkvai elővárosi vonatokon egy 23 éves férfi, akinek elfogását tegnap jelentette be az ügyészség. Az elkövető odaült a már kissé kapatos férfiakhoz, vagy társasághoz, és felszólította őket, hogy igyanak vele az üvegéből. Amikor az áldozatai elvesztették eszméletüket, a bűnöző elvette tőlük értékeiket. (MTI)

Szkíta kori temetőt tártak fel Budapesten. Az itt eddig előkerült legnagyobb szkíta kori temetőt a Budapesti Történeti Múzeum régészei az M0-s autóút tervezett déli szakaszán találták meg. A Kr. e. V. századi temetőben összesen 84 sírt sikerült feltárni. Az egyik sírban fekvő nő erőszakos halált halhatott, jobb oldalán, a bordaívnél három élű, szkíta kori nyílhegy került elő. Részletek a feltárásokról a múzeum honlapján (www.regeszet.btm.hu) találhatók. (MTI)

Egy társasház tetején találtak rá Miskolcon egy hatvanegy éves férfira, aki az elsődleges vizsgálatok szerint kihűlés miatt vesztette életét. A rendőrök telefonos bejelentésre mentek ki kedden a miskolci társasházhoz: feltételezésük szerint a férfi saját kulcsával nyitotta ki a tetőre vezető vasajtót pár nappal korábban, s azt is vélelmezik, hogy erősen ittas volt. (Népszabadság)

Fegyházbüntetés a cellatárs kínzásáért. Társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt első fokon 14 év, 12 év és 6 hónap, illetve 11 év fegyházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság tegnap azt a három fiatalt, akik 2005-ben két napon át súlyosan bántalmazták cellatársukat a tököli börtönben. A Tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében a közös cellában lévő Sz. Róbert, V. Balázs és K. József Sándor harmadrendű vádlott olyan súlyosan bántalmazta szintén fiatalkorú cellatársát, hogy csak a szerencsén múlt, hogy H. Zsolt Szabolcs életben maradt. Ütötték, rúgták áldozatukat, majd a nyakán úgy elszorították az ütőeret, hogy a fiú eszméletét vesztette. A sértett később öngyilkos lett. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.