Casting a bíróságon

Napi pénzügyi nehézségekkel küzd, és elbukta kiszemelt budapesti lakása foglalóját is Oláh Ibolya, mert a Casting minden produkció máig nem fizette ki a honoráriumát. A producer szerződésszegéssel vádolja az énekest.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon ma kezdődik Oláh Ibolya (cégének) pere a Casting minden című film készítője, a HungáriaFilm ellen. A filmet eddig 96 ezren látták, Oláh állítása szerint azonban a honoráriuma jelentős részét a mai napig nem kapta meg, ezért fordult bírósághoz. Kamatokkal együtt több millió forintot követel a produkciótól.

A bevallottan komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő Oláh Ibolya a Népszabadságnak azt mondta: ha a Casting minden után megkapta volna a gázsiját, most nem lennének anyagi gondjai. A forgatások idején egyetlen fellépést sem vállalt, így bevételei sem voltak. Lakást akart venni Budapesten, félmillió forintot letett foglalóként, majd „sírva kérte a producert”, fizesse ki időben, ami jár neki, különben elbukja a lakás foglalóját. Az APEH is bekopogtatott: de nekik sem tudott fizetni.

Az énekes és a producer, Losonczi Gábor viszonya a forgatás kezdetétől feszült volt. Oláh Ibolya szerint a producer többször is „alpári stílusban beszólt neki”, amit ő a maga „nyers és őszinte stílusában” visszautasított. Emiatt a producer utazott rá. Egyszer a stáb pezsgőt és bort bontott, valamit ünnepeltek. Ő sem a bort, sem a pezsgőt nem szereti, ezért elment sörért, mire Losonczi leszólta, hogy „itt nem lehet sörözni”. Oláh másnap visszavágott: a producer és a film egyik sztárszínésze Unicumot és sört ivott a forgatás után, mire megjegyezte, „ha nektek lehet, nekem is”.

Az énekesnő és ügyvédje, Ruttner György úgy vélik, a filmben főszerepet játszó Oláh azért nem kapta még meg a pénzét, mert a sok konfliktus miatt kijelentette: nem áll kamera elé, ha a közelben van a producer. Tímár Péter rendező állítólag meg is kérte Losonczit, ne legyen szem előtt, amikor Oláh jeleneteit rögzítik.

Losonczi szerint Oláh Ibolya szerződést szegett: több tízmillió forint kárt okozott a produkciónak. Meggyőződése, hogy a pénz nem jár az énekesnőnek, sőt egy később benyújtandó ellenkereset alapján ő követelhetne kártérítést, mert az énekesnő a promóciós fellépéseinek többségét lényegében indoklás nélkül lemondta.

Losonczi nem akart a részletekbe menően nyilatkozni. Szerinte az, ami történik, két cég jogi vitája, amit majd bíróság dönt el. Nincs benne semmi személyes. Egyébként Oláh Ibolya visszatartott honoráriumát letétbe helyezték, ha a bíróság úgy döntene, kifizetik. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek meggyőződve a maguk igazáról, csak azt szeretnék jelezni, hogy a HungáriaFilm nem anyagi nehézségek miatt nem fizet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.