Öt gyermeket rontott meg a pedofil bébiszitter

Öt rendbeli szemérem elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az illetékes budapesti ügyészség K. László, a „pedofil bébiszitter ellen” – közölte tegnap a Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint K. László öt, kettő és hét év közötti gyermekkel fajtalankodott a szüleik távollétében. Egy hároméves gyermek édesanyja robbantotta ki a botrányt, még tavaly júliusban. Az asszonynak azt tűnt fel, hogy gyermeke viselkedése egy K.-val töltött nap után gyökeresen megváltozott. A rendőrségi nyomozás hírére mintegy félszáz aggódó szülő fordult a rendőrséghez attól tartva, hogy az ő gyermeküket is megrontotta a pedofil bébiszitter.

K. László
K. László, pedofil,

A rendőrség valamenynyi gyermeket megvizsgáltatta gyermekpszichológusokkal, tisztázandó, közülük kiket molesztált a férfi. A szakemberek több esetben „tényként” közölték, hogy a gyermekek az őket ért szexuális inzultusról élményszerűen számoltak be, azaz, amit koruknak megfelelő szinten előadtak, az minden bizonnyal meg is történt velük. A szakértők azonban más esetekben elbizonytalanodtak a tekintetben, hogy a gyermek valóban átélték-e azt, amiről beszéltek.

K. László elvált. Családjával nem tartotta a kapcsolatot, az ellene benyújtott vádirat szerint barátai sem igen voltak. „Fokozott ragaszkodást, szeretetet, imádatot érzett ugyanakkor a kisgyermekek iránt. Bár semmiféle szakirányú képzettsége és gyakorlata sem volt, hirdetések útján bébiszitternek jelentkezett családokhoz. „Bébiszitter vagyok! Ha még nem találtad meg a megfelelő személyt a kis manód mellé, rám számíthatsz”, írta egy közösségi portálon. Egy másik helyen az interneten a következőképpen igyekezett bizalmat ébreszteni maga iránt. „Van más jövedelemforrásom is, és igazából ingyen is vigyázok a picúrokra, és vigyáznék is, de ezzel az a baj, ha így hirdetek, rögtön pedofilnak néznek”. Akik hosszabb-rövidebb időre rá bízták a gyermeküket, azt mondták, jó kapcsolatteremtő képességű, gyermekszerető fi atalember, született bébiszitter.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján az illetékes ügyészség öt esetben találta bizonyítottnak, hogy a 31 éves férfi fajtalankodott a gondjaira bízott gyerekekkel. Valamenynyi eset 2009. január vége és 2009 májusa között történt.

Amennyiben a bíróság K. Lászlót bűnösnek mondja ki, a pedofi l bébiszitterre akár tízéves szabadságvesztést is kiszabhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.