Csalóka Jackson-show

Az elégedetlen nézők feljelentése alapján csalás gyanújával nyomozást rendelt el a BRFK XIV. kerületi kapitánysága az egymást követő két napon is botrányba fulladt Michael Jackson-emlékkoncert ügyében, egyelőre ismeretlen tettesek ellen – tájékoztatta lapunkat Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A show-t népszerűsítő plakátokon az állt, hogy Michael Jackson zenészei és táncosai adnak majd műsort, akikkel Jackson – közvetlenül a halála előtt – a világkörüli turnéjára készült. A színpadon ezzel szemben „táncolni, énekelni alig tudó amatőrök” léptek fel. Vasárnap a közönség a színpadi produkciónál lényegesen többre értékelte egy néző produk cióját, aki egyszerűen letáncolta a show szereplőit a színpadról.

– Nem történt bűncselekmény: a koncertet a Jukebox Koncertszervező Kft. megtartotta – összegezte a botrányba fulladt két budapesti emlékkoncert szervezőinek véleményét Hegedűs László ügyvéd, a kft. jogi képviselője tegnap.

Hegedűs a produkciós iroda nevében azt mondta: a Jukebox Kft.-t is becsapta a német iroda, amely a produkciót Magyarországra eladta. A cég mégis kész kártalanítani azokat, akiket akarata ellenére megtévesztett. A Jukebox minden lehetséges jogi lépést megtesz majd Németországban az őt kínos helyzetbe hozó céggel szemben. Büntetőfeljelentést azonban nem tesznek, mert a német fél sem követett el bűncselekményt. Az, hogy a hirdetéseikben közöltekkel ellentétben nem Jackson eredeti zenekara és táncosai léptek fel, legfeljebb rossz teljesítésnek minősíthető – vélekedett.

A koncertet szervező cégről eközben az a hír látott napvilágot, hogy felszámolás alatt áll, így nem is szervezhetett volna efféle produkciót. Egyelőre az is kérdéses, visszakapják-e a jegyük árát az elégedetlen nézők. A botrány kirobbanását követően az üggyel összefüggésben a Jukebox Kft. – írásban és élőszóban egyaránt – arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanít minden fogyasztót, aki elégedetlen volt és igényét bejelenti náluk. A cég az info@danubiusmusic.com e-mail címre várja a bejelentéseket, majd 48 órán belül válaszol a megkeresésre, és tájékoztatja a kártalanítás menetéről (ehhez az eredeti jegyet kell visszajuttatni a Broadway Ticket Hungary Kft. címére – 1134 Budapest, Hollán Ernő u. 10., a fenti e-mail címre pedig eljuttatni azokat a banki adatokat, amelyek a vételár visszafizetéséhez szükségesek) – olvasható az OFE közleményében.

A rajongóknak nem tetszett a produkciója
A rajongóknak nem tetszett a produkciója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.