Szabadlábra helyezték az erőszaktevőket

Nem jogerős végzésével szabadlábra helyezte a 19 éves lány elkábításával és megerőszakolásával vádolt gyanúsítottakat a Nyíregyházi Városi Bíróság.

A gyanúsítottak kedden ismerkedtek meg a város egyik szórakozóhelyén a sértettel, akit aztán a lakásukra csaltak, kábító hatású anyaggal itattak meg, majd a védekezésre képtelen lányt a férfi megerőszakolta – mondta Nyakó Zsuzsanna szóvivő. Tájékoztatása szerint az erőszakos közösülés gyanújával őrizetbe vett 29 éves helyi férfi, valamint a neki segédkező 20 éves nő előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt elutasította a bíróság, mivel „a bűncselekmény megalapozott gyanúja a nyomozás jelenlegi stádiumában nem állapítható meg.”

A bizonyítékok szerint a sértett ittas volt, de szervezetében kábítószer nem volt kimutatható, ami az alkoholon kívül befolyásolta volna. Az sem volt megállapítható, hogy a sértett kivel közösült; a megalapozott gyanút a lány vallomása támasztja alá – tette hozzá.

Az előzetes letartóztatás általános és különös feltételei hiá nyoz nak, a bíróság az ügyészi indítványt elutasította, és a gyanúsítottak szabadlábra helyezését rendelte el. A végzés ellen az ügyész fellebbezett. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.