Hírek

Pénzhamisító fiatalembert vettek őrizetbe az ajkai rendőrök és lefoglalták a bűncselekményhez használt eszközöket is – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese tegnap. A 19 éves fiatalember egy Ajka környéki községben lakik, ott rendezkedett be a 10 ezer forintos bankjegy hamisítására – mondta Frankó Marianna. Közlése szerint a Veszprém megyei Dabrony községben két helyen is fizettek három darab hamis 10 ezer forintossal, de feltűntek hasonló hamisítványok a Bonyhád melletti Mőcsényben is. (MTI)

Legalább 22-en meghaltak és 28-an megsérültek, abban a bolíviai buszbalesetben, amely az ország hegyvidéki területén következett be. A jármű egy személygépkocsival ütközött; az ország középső részén fekvő Cochabambából tartott a fővárosba, La Pazba, hajnalban az ütközés után mindkét jármű az út melletti hetven méter mély szakadékba zuhant. A rendőrség attól tart, hogy emelkedni fog a halálos áldozatok száma, mivel a sérültek közül sokan súlyos állapotban vannak. (MTI)

A Flick-ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását indítványozta a rendőrség. A gyanú szerint a három évvel ezelőtt elhunyt osztrák–német milliárdos, Friedrich Karl Flick holttestét rejtő koporsó ellopásában volt része. A román hatóságok kedden adták át a magyar rendőrségnek a férfit, szállításában a Készenléti Rendőrség terrorelhárító egysége vett részt. A román hatóság Ártándnál adta át a magyar rendőrségnek a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött „Grizzly” becenevű férfit. (MTI)

Gyújtogatók. A rendőrség elfogott egy férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tavaly májusban felgyújtottak a főváros X. kerületében egy hajléktalanok által épített házat; a tűzben egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült – közölte a BRFK tegnap. A Terebesi utcánál található erdős részben felhúzott épületben tartózkodó férfi halt meg, egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A nyomozók mogyoródi, illetve budapesti tartózkodási helyükön fogták el az 53 éves nőt és az 54 éves férfit, további részletek egyelőre nem ismertek. (MTI)

Elutasította egy holland bíróság annak a volt prostituáltnak a kártérítési keresetét, aki szerint egykori iskolája nem óvta meg őt a striciktől. A most 20 éves Maria Mosterd könyvet is írt elmúlt éveiről, és ebben felidézte, hogy a kelet-hollandiai Zwolle városkában, iskola után fiatal kerítők rendre „elragadták” őt, hogy prostituáltként dolgoztassák. Anyjával, Lucie Mosterddel együtt beadott keresetében azt állította, hogy a középiskola gondatlanul járt el. (MTI)

Több száz milliárd forintnyi nyeremény az El Nino-lottón. Összesen 840 millió eurót (230 milliárd forintot) osztottak ki Spanyolországban a hagyományos éves El Nino (Jézuska) lottó nyerteseinek. Az összesen 120 millió eurós (32 milliárd forintos) főnyereményt az 58 588-as számot viselő sorsjegy tulajdonosai kapták meg. Közülük legtöbben a Barcelona közelében lévő Castelldefels nevű nyaralóhelyen vásá-

rolták meg szerencsés szelvényüket. Almagro lakóira is rámosolygott a szerencse. Itt él ugyanis a hatvanmillió euróval (16 milliárd forinttal) járó második díj nyerteseinek többsége. Mivel minden szelvény kétszáz euróba (ötvenötezer forintba) kerül, a játékosok gyakran inkább húsz eurós, úgynevezett tizedelt sorsjegyet vásárolnak, vagy játékcsoportokat alakítanak. (MTI)

Vádat emelt az ügyészség nyolc, a BKV éjszakai járatain szolgálatot teljesítő biztonsági őr ellen, akik 2008 decemberében bántalmaztak egy utast – közölte a Fővárosi Főügyészség. Az őrök a 906-os éjszakai buszon teljesítettek szolgálatot, ennek során ellenőri feladatokat is elláttak. A sértett a Mechwart téren szállt fel a buszra, és utazási jogosultságának igazolására egy csekket mutatott fel, mivel nem sokkal korábban már emiatt megbüntették. A sértett szóváltásba keveredett az első- és másodrendű vádlottal, akik pár perccel később a Széna téri buszmegállóba érve elkezdték letolni a sértettet a buszról. A sértett megragadta az első rendű vádlott ruháját, erre az első- és másodrendű vádlott ököllel ütni és rúgni kezdte, miközben letolták-lerángatták a járdára. A többi vádlott is leugrott a buszról, és mind a nyolcan a sértettre támadtak. (MTI)

Leállította a Charlie Sheennel forgatott reklámfilmjeit egy fehérneműmárka, mert nem akarják, hogy a felesége bántalmazásával vádolt filmsztár szerepeljen a hirdetéseikben. A Hanes cég alsóneműkampányában Sheen együtt szerepelt Michael Jordan sztárkosarassal. Mint a cég szóvivője elmondta: a karácsonykor történt családi botrány után a lehető legrövidebb időn belül visszahívták a reklámkampány szpotjait, ám a nyomtatott sajtóban egy ideig még feltűnhet a színész a hirdetéseken, mivel a nyomdai átfutás miatt nem olyan egyszerű kicserélni a leadott anyagot. (MTI)

Budapestre hozták Svájcból azt a 27 éves magyar pénzszállítóautó-sofőrt, aki még december közepén elhajtott a járművel, amíg társai egy II. kerületi patikában voltak, majd a pénzzel elmenekült. A bűncselekménnyel mintegy 123 millió forint kárt okozott a férfi, ebből mintegy 80 millió forint hiányzik, a fennmaradó összeget megtalálták nála. A trezorban 94 millió forint, illetve 29 millió forintnyi valuta volt. Lefoglalták a nyomozók a férfi kocsiját is, amelyet a gyanú szerint a bűncselekményből származó pénzből vásárolt Németországban. A büntetlen előéletű férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók még keresik a hiányzó öszszeget, amelyet vélhetően külföldön rejtett el a gyanúsított. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.