Megsérültek a rendőrökre támadó garázdák

Garázdák támadtak az intézkedő rendőrökre Gyöngyösön tegnap hajnalban, többüknél fegyver is volt. Hét támadót előállítottak, ketten közülük súlyos sérüléseket szenvedtek a kényszerintézkedés alkalmazásakor. A rendőrségi vizsgálat lezárulta után, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, az intézkedésben résztvevő hat rendőrt dicséretben és jutalomban részesítette.

A hajnali órákban egy garázdaságról szóló bejelentésre mentek ki a Gyöngyösi Városi Rendőrkapitányság járőrei a Koháry útra – tájékoztatott Soltész Bálint százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – A garázdák megfékezésére egy személy esetében kényszerintézkedést kellett alkalmazniuk, de kiszabadítására többen is az intézkedő rendőrökre támadtak. A helyzetet súlyosbította, hogy az erőszakot alkalmazók egyike fel volt fegyverkezve – tette hozzá. A rendőrség hét személyt állított elő a kapitányságra, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek az intézkedés során. Könnyebben megsérült három rendőr is. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Juhász István dandártábornok soron kívüli vizsgálatot rendelt el az ügyben, és személyesen tájékozódik a helyszínen. Az Egri Nyomozó Ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére is, hogy a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja mellett történt-e más, súlyosabb bűncselekmény.

Lapzárttánkor érkezett a hír, hogy már be is fejeződött a vizsgálat a péntek hajnalban, a gyöngyösi garázdákkal szemben fellépő rendőrök ügyében. Ez a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI-hez eljuttatott közleményéből derült ki, amely szerint dicséretben és jutalomban részesültek a helyszínre vezényelt rendőrök.

A vizsgálatot folytató bizottság megállapította, hogy az intézkedés „törvényes, jogszerű és szakszerű” volt – hívja fel a figyelmet a tegnap estére elkészült dokumentum, amely arra is kitér: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Juhász István dandártábornok az intézkedésben részt vevő hat rendőrt dicséretben és jutalomban részesítette a tett helyszínén tanúsított magatartása miatt – szól a közlemény. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.