Barátnőjével is végzett acéltudatosan ölő ámokfutó

A finnországi Espoóban csütörtökön lezajlott ámokfutás tettese kiválasztotta öt áldozatát, amikor a Sello elnevezésű bevásárlóközpontban leadta lövéseit – állapították meg a vizsgálatot végző rendőrök.

A rendőrség tegnapi közlése szerint az áldozatok sérülései arra utalnak, hogy a lövöldöző csak őket akarta megölni. A plázában vásárló járókelők irányában nem történtek lövések – mondta az ügyben illetékes nyomozó a Helsingin Sanomat című lap online kiadásában.

Az elkövető, a koszovói születésű, 43 éves Ibrahim Shkupolli a bevásárlóközpont Prisma szupermarketjének négy alkalmazottját lőtte agyon – egy nőt és három férfit –, a helyszínről elmenekült, de később magával is végzett. Volt finn barátnőjét, aki ugyanabban a szupermarketban dolgozott, otthonában találták meg holtan.

A rendőrség egyelőre nem tudja, vajon a barátnőjét a plázai lövöldözés előtt vagy után ölte meg az ámokfutó. A Finnországban mintegy húsz éve letelepedett koszovói albán férfit tavaly elítélték volt barátnőjének bántalmazásáért, és a bíróság távoltartást rendelt el. Ennek értelmében a férfi sem a lakásán, sem a munkahelyén, sem a nyaralójában nem kereshette fel a nőt. A Helsinkitől 15 kilométernyire fekvő, 250 ezer lakosú Espoo Finnország második legnagyobb városa, arról nevezetes, hogy ott van a Nokia konszern központja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.