Ferihegy is szigorít

Ferihegyen is szigorúbb az utasellenőrzés, mint ahogyan fokozott repülőtéri biztonsági intézkedéseket vezettek be a Northwest–Delta Airlines Amszterdam–Detroit járata ellen megkísérelt terrortámadás hatására. Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója közölte, az intézkedések az utasok biztonságát szolgálják.

A Ferihegyről indulóknak ajánlatos a szokásosnál korábban kiérkezniük a repülőtérre, mert egyes járatoknál minden utas ruházatát és kézipogygyászát átvizsgálják a repülőtér utasbiztonsági ellenőrei, és fokozottan ellenőrzik a beszállókártyákat is. Ezért arra kérik az utasokat, hogy az időigényesebb ellenőrzéskor legyenek türelemmel. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. nagyobb személyzettel és a munkarend átszervezésével segíti az utasok minél gyorsabb eljutását a repülőgépekig.

A rendőrség saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a repülőtéren, továbbá fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik az utasokat.

Mint emlékezetes, az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát, 290 emberrel a fedélzetén, egy nigériai muzulmán férfi próbálta meg a múl héten felrobbantani.

Hosszabb várakozási időre kell számítaniuk az utasoknak
Hosszabb várakozási időre kell számítaniuk az utasoknak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.