'Rendőri' intézkedés után rablás

Részletes, feltáró és beismerő vallomást tett az a négy férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2008 májusában rendőri intézkedést színleltek az M1-es autópálya egyik lehajtójánál; egy Ausztriából hazatérő házaspárt megkötöztek és kiraboltak – mondta a Győri Nyomozó Ügyészség vezetője.

Idén júniusban a Gyulai Városi Rendőrkapitányságon nyomozó ügyészek és rendőrök vették őrizetbe az egyik gyanúsítottat, C. Pált, akit bilincsbe verve vezettek el a munkahelyéről. Egy másik társának, az egy hónappal korábban még rendőrként dolgozó férfinak gyulai lakásán, két társának pedig eleki házukban kattant a bilincs a kezén.

A nyomozás adatai szerint 2008 májusában az M1-es autópálya 83-as főútra kivezető szakasza előtt a gyanúsítottak autójukkal egy magyar kereskedő házaspár kocsija mellé hajtottak. A három férfi közül az egyik egy igazolványt mutatott fel, és a lehúzott ablakon keresztül átszólt a házaspárnak, hogy kövessék őket. A lehajtó után egy mellékúton állt meg a két autó.

A gyanútlan házaspárnak feltehetően nem tűnt fel, hogy nem rendőrautó állította meg őket. A rendőri intézkedésnek indult ellenőrzés csoportosan elkövetett rablásba ment át. A három férfi elvette a házaspár értékeit, így ékszereiket és háromezer eurójukat is. Ezt követően megkötözték az 59 éves férfit és feleségét, s elhajtottak a helyszínről. A kirabolt házaspár férfi tagjának sikerült kiszabadítania magát, s ezt követően tett feljelentést a rendőrségen.

Vántus Rabán, a Győri Nyomozó Ügyészség vezetője érdeklődésünkre elmondta: a gyanúsítottak sokáig tagadtak, de nemrégiben beismerő vallomást tettek. Ennek nyomán hármuk előzetes letartóztatását házi őrizetre változtatta a Győri Városi Bíróság, míg egy eleki férfi, egy másik bűncselekményben való érintettsége miatt, továbbra is előzetes letartóztatásban marad. Mint megtudtuk, hamarosan vádat emelnek az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.