Sissy Pesterzsébeten

A Sissy-lakópark lapos tetős, hétemeletes épületei két ikerháztoronyba forrnak össze a balatoni szállodák stílusában. Zöld parkot zárnak közre, este díszkivilágításban ragyogó hintával és csúszdával.

A pinceszinten teremgarázsok és tárolóhelyiségek, a földszinti utcafronton üzletek kaptak helyet. Érdemes szörfölni a lakópark weblapján, mert a hely megközelítése rovatban a Packmanhez hasonló játékba csöppenünk. Bár a buszok és villamosok számozását ilyen sebesség mellett lehetetlen megjegyezni, ha elég ügyesek vagyunk, legalább nem falnak fel. A környék kissé házgyárias, viszont magáénak tudhatja az egyik legmókásabb parkot, amit valaha láttam. Pontosan hét lépés hosszú a telefonfülke sarkától. Egy fát és négy bokrot foglal magában, de ezekben is csak kívülről gyönyörködhetünk, mivel a liget minden oldalát kerítés védi. Igaz, nem túl magas. Ám mégsem érzünk heves késztetést az átmászásra, a bokrok túl csenevészek ahhoz, hogy a tövükben szundikáljunk.

A lakások számos meglepetést rejtenek. A földszinti 61 négyzetméteres, két és fél szobás lakás északkeleti fekvésű, ezért magánkertünkben ritkán napozhatunk, de annál nagyobbakat hűsölhetünk.

A mosdó jobbra nyílik, bár nem közvetlenül a bejárati ajtónál (a belépő túl kicsi, a két ajtó ütné egymást), egy rövid hurokkal érhetünk célba. A fürdő monoton barna vagy szürke csempéje meglehetősen unalmas: bár mindkét szín elegáns, hidegséget sugároz. Miért nem lehet a csempe napsárga vagy türkizkék, hogy fürdés közben derűsek maradhassunk?

Vágyainkat azonban kivételesen kielégíthetjük, mert sok építtetővel ellentétben – akik nem engedik, hogy a vásárló saját beszerzésű anyagokat is beépítsen, mert mindent attól a cégtől vesznek meg, amellyel szerződést kötöttek – itt a vevőre bízzák a döntést, csak a szállítást kell megoldania. Ha elég fürgék vagyunk, például rendelhetünk még szalagparkettát a csúnya laminált helyett, ami a lakószobákat „díszíti”.

Az egyik hálószoba teljesen szeparált, a másik azonban az amerikai konyhás nappaliból ágazik ki. A konyha szokás szerint a lakás túloldalára került, ahol se terasz, se ablak, de legalább kapunk mesterséges lélegeztetést.

A harmadik emeleti 67 négyzetméteres lakás is tartogat furcsaságokat. Egyenesen haladva balra a mosdó, a fürdő és az egyik háló, míg jobbra egy fal, illetve egy másik folyosó. Ez a fal igazán különös építmény, mivel kizárólag egy szekrény elhelyezésére szolgál. Legalábbis a tervrajz szerint – bár ennél hasznosabb megoldás hosszas gondolkodás után sem jutott eszembe. A hatalmas kövezett terasz körülnyaldossa a lakás partjait, ezért a tetőkertnek már csak egy csík jutott – ha mégoly széles is. A lakás legérdekesebb pontja a nappali és konyha egységét megbontó folyosó, amelyen elsétálhatunk az ablakig és vissza. Rafináltabb lakóknak érdemes tolóajtót felszerelniük, hogy az út vezessen is valahová.

A hetedik emeleti 94 négyzetméteres rezidencia tovább növeli ámulatunkat. A bejárati ajtó egyenesen a konyhába torkollik, ami aztán nappaliban folytatódik. Persze, valahová a konyhát is el kell helyezni. A három háló már egészségesebb elrendezéssel büszkélkedhet, egy kivételével mindegyik az 56 négyzetméteres teraszra nyílik, ahonnan a budai hegyeket látni.

Cím: Pesterzsébet, XX., Ady Endre u. 68–70.

Lakásnagyság: 36–94 nm Négyzetméterár: 290–330 ezer forint

Ár: a 61 nm-es lakás kerttel és terasszal 20,4 millió, a 67 nmes tetőkerttel és erkéllyel együtt 27,2 millió, a 94 nm-es 56 nm-es terasszal 38,2 millió forint

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.