Lövöldözős, emberrablós romaverés - rendőrök voltak?

Fekete, "Police" feliratú ruhát viselő rendőrök lőtték arcon gázpisztollyal, majd betették az autójuk csomagtartójába, elvitték egy elhagyatott területre, ahol rugdosták, verték, majd belökték a vízbe - ezt állítja egy harminchét éves hevesi roma férfi.

A sértett, M. András - elmondása szerint - péntek éjjel tizenegy órakor sétált hazafelé Hevesen édesanyjához, akivel egy háztartásban él. A Dankó-telep környékén, az Arany János utcában megállt mellette két rendőrautó, a járműből fekete gyakorló-egyenruhás rendőrök szálltak ki, lökdösték, majd gázpisztollyal arcon lőtték. Később a kocsiba tuszkolták, s egy elhagyatott helyre vitték, ahol megverték - állította M. András. A férfi hajnalban ért haza édesanyjához, majd szombat reggel feljelentést tett a hevesi rendőrkapitányságon. Az ügyet az Egri Nyomozó Ügyészség vizsgálja. A sértettet most az egri kórházban ápolják.

Magyar Elemér egri ügyvéd, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogvédő szolgálatának tagja vasárnap elvállalta a férfi jogi képviseletét. Az ügyvéd tegnap tudósítónknak elmondta: M. András állítása szerint egy üveg bort ivott az egyik rokonánál, majd egyedül sétált hazafelé, s állítása szerint semmi olyat nem tett, amivel felhívhatta volna magára a figyelmet.

A jogvédő vasárnap délelőtt meglátogatta a roma férfit a kórházban. Az arcán, ahol vélhetően a gázpisztolyos lövés érte, sebek és égésnyomok vannak, orrnyerge és a lába is megsérült. Magyar Elemér hozzátette: a sértett vézna, alacsony termetű. A támadóit a sötétben nem látta, úgy emlékszik, öten ugrottak rá, de - mint állította - egyikük arcát sem ismerné fel.

Az egri Markhot Ferenc Kórház szóvivője vasárnap érdeklődésünkre azt mondta: a férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, várhatóan hamarosan kiengedik a kórházból.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság - miután rendőrök lehetnek érintettek az ügyben - nem nyilatkozik a történtekről. Az ügyet az Egri Nyomozó Ügyészség vette át. Ez utóbbi szervezet vezetője, Hajdú Tamás kérdésünkre elmondta: kihallgatták a férfit és a rokonait, a sérüléseiről jegyzőkönyvet készítettek. Az ügyészség szakértői nem tudnak arról, hogy a férfinak gázpisztoly által okozott égési nyomok lennének az arcán - tette hozzá. Közölte: hétfőn a hevesi rendőrkapitányság munkatársait hallgatják meg, s ezt követően döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.