Magyarországon keresik Papadopulosz holttestét

Ciprus vizsgálja a Flick-ügynek és a volt ciprusi elnök holtteste ellopásának esetleges összefüggését. A ciprusi rendőrség azzal a sürgős kéréssel fordult a hét végén az osztrák, a román és a magyar hatóságokhoz, hogy segítsenek kideríteni: van-e köze Tászosz Papadopulosz volt ciprusi elnök holttestének minapi ellopása a Karl Friedrich Flick német-osztrák milliárdos holttestét tartalmazó koporsó tavaly novemberi ellopásához - jelentette be egy helyi lap.

Péntek reggel fedezte fel egy temetőszolga a Nicosia melletti Deftera falu temetőjében, hogy az éppen egy évvel ezelőtt elhunyt volt elnök koporsóját kiásták, a holttestet pedig elvitték belőle.

Flick holttestét pedig a koporsóval együtt a család karintiai sírboltjából lopták el zsarolás céljából. A koporsót a holttesttel együtt nemrég megtalálták Magyarországon. Az ügyben négy gyanúsítottat fogtak el, és két további társukat keresik. Először Magyarországon vették őrizetbe a bűncselekmény irányítójának tartott 41 éves budapesti ügyvédet és egy futárfeladatokra beszervezett 31 éves ercsi férfit. A harmadik gyanúsítottat, a Grizzly becenevű, román állampolgárságú F. Lászlót Romániában fogták el. Legutóbb pedig szintén Magyarországon akadt horogra egy 38 éves férfi.

A ciprusi lap szerint a helyi rendőrség jelentős hasonlóságot lát a két eset között. Az ottani hatóságok már kihallgattak három férfit a ciprusi ügyben, de eljárás megindítása nélkül szabadon engedték őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.