Hamis volt a Sánta Ló működési engedélye

A permi tűz áldozatainak száma tegnap 146-ra emelkedett, a kórházban kezelt több mint nyolcvan sérült harmadának az állapota súlyos, életveszélyes. Permben az emberek az orosz szokásoknak megfelelően vasárnap, a katasztrófát követő kilencedik napon virágokat vittek a december 5-re virradó éjszaka kigyulladt Sánta Ló klubhoz, és gyertyákat gyújtottak a helyszínen. A virágok és gyertyák között az áldozatok fényképét helyezték el. A város ortodox templomaiban vasárnap gyászistentiszteletet tartottak a halottak emlékére.

Az ügyészség szerint a katasztrófát a tűzrendészeti felügyelő hanyagsága okozta. A klubot 2007-ben vizsgáló felügyelő nevét említették meg, aki pusztán formális ellenőrzést hajtott végre, s nem tanulmányozta a műszaki adatokat. Még így is 7 szabálysértést rögzített, s egyebek között megállapította, hogy a mennyezetet fűzfavesszőkből készült szövedékkel díszítették. A felügyelő ennek dacára csupán azt írta elő, hogy a gyúlékony anyagot kezeljék tűzállóságot biztosító vegyszerrel. A vonatkozó iratokat vádemelési javaslattal továbbították az illetékes helyre.

Büntetőeljárás fenyegeti a műszaki engedélyt kiadó hivatal munkatársait is. Az ügyészség vasárnap bejelentette, hogy a klub 2007-ben kiadott műszaki engedélye hamisított, ugyanis már 2004 elején bővítették a helyiséget, befalazva a nagy kirakatablakokat, de az engedélyben még a korábbi, mintegy 200 négyzetméterrel csekélyebb alapterület szerepel. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.