A vihar kedvez a szörfösöknek

Óriáshullámok mardossák a hawaii partokat, a 10 méter feletti vízhegyek máris több ezer érdeklődőt és rengeteg szörföst vonzottak.

Oahu és Maui több strandját lezárták, mert az életmentők attól tartanak, hogy a tapasztalatlan érdeklődők némelyike megfulladhat – számoltak be a hawaii hatóságok. „Ha a víz lecsap, képes bárkit beszippantani és magával rántani. Észben kell tartani, hogy milyen bődületes erejük van ezeknek a hullámoknak” – mondta egy helyi szörfklub vezetője. Az amerikai meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hullámok kedden tovább erősödhetnek. Ha elérik a 12 méteres magasságot, 2004 után ismét megrendezhetik az Eddie Aikau-emlékversenyt. Az eseményre kizárólag tökéletes körülmények közepette kerülhet sor. A hétfői hullámok még nem tornyosultak elég magasra, és nem is voltak

kellőképpen simák. Eddie Aikau legendás hawaii életmentő, szörfös és hajós volt, aki 1978-ban tűnt el a tengeren. A tiszteletére életre hívott versenyt azóta mindössze hét alkalommal tudták megrendezni.

2004 előtt 1998-ban látott utoljára ekkora hullámokat a sziget, a mostaniakért a Csendes-óceán északi térségében tomboló vihar a felelős.

Vonzó, de veszélyes
Vonzó, de veszélyes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.