Börtön patkányos rizottóért?

Akár háromévi elzárásra is ítélheti a bíróság a Celeb vagyok, ments ki innen! brit sorozatának legutóbbi győztesét, mert az állatvédők megtámadták egy rágcsáló lefejezése és elpusztítása miatt.

A forgatás helyszínén, Ausztráliában az állatvédők feljelentést tettek a győztes, a 33 éves tévés mesterszakács, Gino D'Acampo és csapattársa, Stuart Manning volt szappanoperasztár ellen. Állatokkal szembeni kegyetlenség a vád: Gino elfogott egy patkányt, elvágta a torkát, és rizottót főzött belőle. A duó február 3-án áll bíróság elé. Ha elítélik, háromévi börtönt és 1100 font büntetést is kaphat a két férfi.

Bár rovarok, pókok és különböző kétéltűek rendszeresen szerepelnek az immár kilencedik sorozatán is túl lévő műsor menüjén, ez az első alkalom, hogy az ITV kereskedelmi csatorna programjának szerkesztői megsértették az ausztrál törvényeket. Állatvédők szerint "elfogadhatatlan" olyan állatok elfogyasztása, melyeket nem erre tenyésztenek. D'Acampo kifejezetten büszke arra, hogy fehérjehiányban szenvedő társait "élete legjobb receptjével", egy sebtiben kreált patkányrizottóval kínálhatta.

A patkány egyébként a tábor egyik dolgozójának állata volt, és korábban már felhasználták egy "próbára".

A The Times napilapban megszólaltatott korábbi Celeb vagyok... szereplők közül Antony Worrall-Thompson maga is mesterszakács, elmondta, a producereknek magukra kellene vállalniuk a felelősséget a történtekért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.