Balla-ügy: újabb váratlan fordulat

Ismét D. Lajosra terelődött a gyanú a Balla Irma-gyilkosság büntetőperében. Az ügyben jövő tavasszal várható ítélet.

Váratlan fejleménnyel folytatódott S. Sándor büntetőpere tegnap a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. Mint arról többször írtunk, a fiatalembert azzal vádolják, hogy 2007 áprilisában brutális kegyetlenséggel megölte édesanyját, Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt.

A tegnapi tárgyaláson tanúként hallgatták meg K. Ágnest, aki 2007 márciusa és 2008 márciusa között annak a D. Lajosnak volt a pártfogója, aki segédmunkásként a gyilkosságot megelőző napokban a Balla Irma háza melletti építkezésen dolgozott. D. Lajos korábban beismerte, hogy ő ölte meg az asszonyt, vallomását azonban visszavonta. A pártfogó tavaszszal fölkereste a bírót, Nagy Antalt, hogy fölhívja a figyelmét D. Lajosra, mert - mint mondta - elképzelhetőnek tartotta, hogy a férfinak köze lehetett a bűncselekményhez. Ezt arra alapozta, hogy a gyilkosság után csaknem egy hónappal beszélt D. Lajossal, és amikor azt mondta neki, hogy reméli, nincs köze az esethez, a férfi hallgatott, később pedig csak annyit mondott: már van gyanúsítottja az ügynek. (Ez nem volt igaz, S. Sándort ugyanis később vették őrizetbe. - A szerk.)

A bíróság előtt K. Ágnes elmondta: azt hitte, hogy nem kerül nyilvánosságra az a tény, hogy fölkereste az ügyet tárgyaló Nagy Antalt. A bíró kérdésére, miszerint miért nem a rendőrséget vagy az ügyészséget tájékoztatta még a nyomozási szakban, K. Ágnes azt válaszolta: nem akarta, hogy a tárgyalássorozatban elsikkadjon D. Lajos meghallgatása. Később elsírta magát, majd közölte: bűnözőkkel foglalkozik mintegy húsz éve, eddig soha nem félt, de most félelem van benne, és nem szívesen vállalna egy szembesítést D. Lajossal.

A tegnapi tárgyaláson a bíróság meghallgatta a hematológus szakértőket is. Ennek során elhangzott: S. Sándor jobb kezén a bűncselekmény után olyan csekély mennyiségű vérnyomokat találtak, hogy azokat szabad szemmel nem is lehetett észrevenni, a vért csak vegyszerrel tudták kimutatni. Hozzátették: ilyen kevés mintából nem lehetett megállapítani, hogy kinek a vére volt a vádlott körme alatt, így az is elképzelhető, hogy S. Sándor saját vérét mutatták ki. Ennek azért van jelentősége, mert a vád nagyrészt nyomszakértői véleményekre alapozza S. Sándor bűnösségét. A tárgyalás jövőre folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.