A brit uralkodó a lesifotósok ellen

Példátlan határozottsággal kelt a királyi család magánéletének védelmére a brit uralkodó a lesipuskás fotósok és a képeiket közlő újságok ellenében. II. Erzsébet királynő tegnap brit sajtóbeszámolók szerint személyesen hagyta jóvá azt a rendkívüli szigorítást, amely már az uralkodói família idei karácsonyi vakációja alatt életbe lép: a rendőrség felhatalmazást kapott minden fotós ellenőrzésére a Norfolk grófságbeli Sandringham kastélyánál, ahol a királynő és családtagjai hagyományosan karácsonyoznak.

A paparazzók a korábbi években ellepték Sandringham környékét karácsony táján, igyekezve lekapni bármely királyi rokont, aki a kastély falain kívülre merészkedett. A legnagyobb trófea Vilmos trónörökös - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - és barátnője, Kate Middleton.

A királynő utasította jogi képviselőit, hogy levélben emlékeztessék a lapok és a magazinok szerkesztőit: a sajtópanaszügyi testület magatartási szabályai között szerepel a magánélet tiszteletben tartásának kötelme is. A levél nem tartalmaz egyértelmű jogi fenyegetést, de az első kommentárok szerint az udvar a zaklatás ellen védelmet nyújtó, 1997-es törvény alapján bírósági útra is terelheti az ügyet, ha a sajtó nem veszi komolyan a figyelmeztetést. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.