Megfigyelőbe szállították a pécsi ámokfutót

Tegnap Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították G. Ákost, aki november 26-án, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) pisztollyal megölte egyik gyógyszerész szakra járó csoporttársát, másik három ott tartózkodó személyt pedig súlyosan megsebesített.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított, 23 éves, pécsi férfi eddig nem tett vallomást, s egészségi állapota miatt kellett őt átszállítani. Mint arról írtunk, G. Ákost az ámokfutás napján pszichiáterek már megvizsgálták, és megállapították, hogy depressziós és skizoid tünetektől szenved. A gyanúsított azért lőtt, mert úgy érezte, hogy társai gúnyolják, ugyanakkor erről az érzéséről maga sem volt meggyőződve.

Az ámokfutás sérültjeinek állapota javul. Egyiküket – a tanórát vezető 36 éves oktatót –kedden már haza engedték, a 19 éves csurgói diákot, akibe ötször lőtt bele G. Ákos, és az életét hétórás műtéttel mentették meg, várhatóan a jövő héten bocsátják haza. Az ámokfutás harmadik sérültje, egy takarítónő: az 54 éves aszszony lábába protézist kell beültetni, őt a következő napokban operálják. Minderről Németh Péter, a PTE orvosi karának dékánja tájékoztatta tudósítónkat.

A pécsi tragédia halálos áldozatát, D. Miklóst ma temetik Kaposváron. A 19 éves fiatalembert Kaposvár és Pécs, valamint a PTE és a gyógyszerészkamara saját halottjának tekinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.