Pénzért ölt a tompai brutális gyilkos

Nem hirtelen felindulásból, hanem nyereségvágyból ölt a tompai hármas gyilkosság gyanúsítottja, Sz. István - közölte tegnap a rendőrség.

Mint arról lapunkban beszámoltunk: november 4-én holtan találták a tompai határszélen álló egykori Két Kovács fogadó hatvanöt éves tulajdonosát, hatvanegy éves feleségét, valamint negyvenegy éves, kétgyermekes lányukat. A nyomozás megállapította, halálukat a fejükre mért ütések okozták. Két hét múlva a rendőrség őrizetbe vette a családi birtokon udvarosként dolgozó huszonkilenc éves Sz. Istvánt, aki beismerte a hármas gyilkosságot. Vallomása szerint összeszólalkozott a tulajdonos feleségével, akit hirtelen felindulásában megölt, majd - mivel nem akart tanúkat hagyni - meggyilkolta az aszszony házban tartózkodó férjét is. A rendőrség - Sz. István vallomása alapján - megtalálta a családfő tízéves Mercedesét, amit a gyanúsított a közeli erdőben rejtett el. Elmondása szerint azért, hogy a gyanút ismeretlen elkövetőkre terelje. A meggyilkolt házaspár lányát azért ölte meg, mert amikor az erdőből visszatért a birtokra, az asszony is a házhoz érkezett, és elkezdte a szüleit keresni.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit poligráfos vizsgálatnak vetették alá, amelynek kiértékelését követően a szakértők azt állapították meg: Sz. István vallomásában nem mondott igazat. Az erre utaló kérdések során újabb vallomást tett, amelyből kiderült, hogy nyereségvágyból ölt. A rendőrök a férfi kelebiai portáján lévő disznóólban 17 ezer eurót, 2 millió 800 ezer forintot, valamint jelentős mennyiségű ékszert találtak elásva. A zsákmány mellett egy fémpajszert is felfedeztek, amelyről megállapították, hogy a három áldozatot ezzel verte halálra Sz. István.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.