Lezárul az Ophélie- akta?

Lapunk értesülése szerint a BRFK a Legfőbb Ügyészség utasításának megfelelően továbbra is emberrablás gyanújával nyomoz Ophélie Bretnacher ügyében. A Corvinus Egyetem 22 éves francia cserediákja a 2008. december 4-re virradó, átmulatott éjszaka után tűnt el. A Dohány utcából gyalog indult a Lánchíd irányába. Tucatnyi térfigyelő kamera felvételét értékelve a BRFK biztos abban, hogy a lányt nem követték.

Az utolsó felvétel akkor készült róla, amikor a Roosevelt téren átment az úttest túloldalára az Akadémia előtt lévő zebrán. Huszonnégy perccel később két olasz diák a pesti hídfőnél megtalálta Ophélie táskáját. Benne az irataival, a mobiljával és a pénztárcájával. A felvételeken nem látszik, felment-e Ophélie a hídra. Holttestét két és fél hónappal később, Csepelen emelték ki a Dunából.

A Bécsben élő Francis Bretnacher nem hisz lánya öngyilkosságában; bár a francia rendőrség sem állapított meg többet vagy mást, mint a magyar. A BRFK szerint elvégezték az ügyészség által előírt feladatokat. Néhány szakértői jelentést várnak, és az ügyészség döntését: keressék-e az emberrablókat vagy zárják le az ügyet. Úgy tudni, a francia nyomozás sem talált bizonyítékot, amely bűncselekményre utalna, így jó esély van rá, hogy egy évvel a lány eltűnése után, az Ophélie-aktát lezárják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.