Háromszázezer DVD az oktatásért

A Népszabadság a History Channellel, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztériummal közösen eddig 3264 általános- és középiskolába juttatta el a Legendák Nyomában című 22 részes DVD-sorozatot. Az intézmények összesen több mint 300 ezer adathordozót kaptak.

Lapunk számára mindig is különösen fontos volt az oktatás, hiszen a Népszabadság jövője szempontjából sem mindegy, hogy kinevelődik-e majd egy olyan érdeklődő, széles látókörű generáció, amely fogékony a minőségi sajtótermékekre. Azt is tudjuk: a tanárok számára a XXI. századi egyik legnagyobb kihívása, hogy a hagyományos módszerek mellett a legújabb audiovizuális technológiák kihasználásával is képesek-e felkelteni a diákok érdeklődését a tananyag iránt.

Számos intézménynek azonban - hiába rendelkezik a lejátszáshoz szükséges infrastruktúrával - nincs lehetősége olyan médiatartalmakat vásárolni, amelyekkel ilyen módon is átélhetőbbé tudnák tenni a tanórákon elhangzottakat. Éppen ezért a Népszabadság Zrt. háromszázezer DVD átadásával próbált segíteni az iskoláknak és közkönyvtáraknak. A sorozatok elosztásában és eljuttatásában az Oktatási és Kulturális Minisztérium segédkezett.

A Legendák Nyomában című összeállítást a világszerte sikeres dokumentumcsatorna, a History Channel készítette, és olyan izgalmas történelmi eseményeket dolgoz fel, mint például a templomos lovagok felemelkedése és bukása, az Etruszk civilizáció, vagy Marco Polo utazása. Mindemellett olyan mitológiai alakok és rejtélyek történelmi alapjának elemzésére is kitér, mint Szodoma és Gomora története, vagy az örök fiatalság forrásával kapcsolatos legendák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.