Az ország legnagyobb adventi koszorúja

Nyáregyházán tegnap délután meggyújtották az első gyertyát az ország legnagyobb adventi koszorúján. A faluban rekordnagyságú tortát is sütöttek.

A Pest megyei nyáregyháziak a csengeriek tavalyi rekordját szerették volna megdönteni. A húszméteres belső, 22 méteres külső átmérőjű koszorú a polgármesteri hivatal udvarán egészen vízkeresztig emlékezteti majd a helyieket az eddigi legnagyobb közös megmozdulásukra. Hetekig gyűjtögették a koszorú alapanyagait. Mindenki adott hozzá valamit. Huszonnégy óra alatt el kellett készülnie a műnek, s bár rákezdett közben többször az eső, szünet nélkül, éjszakába nyúlóan dolgozott a falu apraja-nagyja.

Készült közben a falu tortája is: az asszonyok-lányok, tekintettel az új influenzára, védőmaszkban keverték a megygyes-krémes piskóta alapanyagát, hogy másnapra összeálljon a lakók lélekszámával megegyező, 3828 szeletes torta. A vállalkozást siker koronázta: a koszorúval s a tortával is megdöntötték az hazai rekordot.

Az idén minden hétvégére esett egy rekord az országban - tudtuk meg Sebestyén Istvántól, a magyarországi rekordok regisztrátorától. És még nincs vége: jönnek a Luca-napi vetélkedők, majd a forralt borokkal kapcsolatos versenyek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.