A drogosoktól félnek Gyulán

Lakossági aláírásgyűjtés kezdődött Gyulán, hogy a Pándy Kálmán Kórház területéről ne költözzön a belvárosba a szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító részleg.

Bíró Ferencné vezetésével több fórumon tiltakoznak, emellett aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a gyulai központú Független Egyesület ne valósítsa meg ezt a projektet a békési fürdőváros központjához közeli utcában.

A tiltakozók minden lehetséges fórumot megjártak, s azt hangoztatják: sehonnan nem kaptak segítséget. Kiderült: egy építési eljárás megindítása kapcsán ügyfélnek számítanak a szomszédok, akiknek annyi lehetőségük van, hogy az erről szóló elsőfokú határozat ellen fellebbezhetnek. Ezt azonban elmulasztották.

Fleischmann Enikő, a gyulai drogambulancia, egyben a Független Egyesület vezetője, nem érti a tiltakozást. Hangsúlyozta: a szociális alapellátás része a szenvedélybetegek nappali ellátásának biztosítása, amit azért költöztetnek ki a mostani helyéről, mert azt kinőtte. Ott azonban – a gyulai kórház környéki utcák lakói – nem emeltek kifogást működésük ellen. Mint megtudtuk, a drogambulancia a helyén marad, ennek elköltöztetéséről nincs szó. Fleischmann Enikő félreértésnek nevezte, hogy a szenvedélybetegek kapcsán a tiltakozók a drogosokról beszélnek.

Az ellátásra szorulók többsége alkoholbeteg, játékgépfüggő és egyéb szenvedéllyel élő. Rajtuk akarnak segíteni az eddigieknél kulturáltabb körülmények között.

Információink szerint az építési engedélyezési eljárást megakadályozni nem tudó tiltakozók a használatbavételi eljáráskor szeretnének fellépni az ellen, hogy az új intézmény megkezdhesse működését. A működési engedély kiadása után a helyi önkormányzat akkor indíthat vizsgálatot, ha felmerül a gyanúja, hogy a szociális intézmény zavarja a környék lakóit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.