Társai molesztálták a kislányt Egerbaktán

A múlt héten pénteken tanítási időben bántalmaztak osztálytársai Egerbaktán egy tizenegy éves kislányt; két fiú ütlegelte, s erről felvételt is készítettek mobiltelefonnal.

Egerbakta, ez a csendes, ezerkétszáz lelkes hevesi település mintha bezárkózott volna az eset kipattanása óta: a polgármester és a jegyző tegnap nem tartózkodott a községházán, a helyi iskola igazgatónője pedig nem nyilatkozott a történtekről. A sértett és az elkövetők negyedikesek voltak. A kislány a megyei önkormányzat gyermekvédelmi intézetének lakóotthonában élt Egerbaktán, s a falu iskolájába járt. Kocsa Erika, az intézet igazgatónője tudósítónknak elmondta: a múlt pénteken mutattak egy mobiltelefonos felvételt, amelyen a kislányt bántalmazza két fiú osztálytársa: a haját ráncigálták, a ruháját tépkedték, és ütlegelték. Később a kislány is elmesélte a gyámjának a történteket, de szemérem elleni erőszakról - a korábbi hírekkel ellentétben - nem számolt be. Az intézet orvosa megvizsgálta őt, s ő nem talált erre utaló jeleket, de szakértői vizsgálatra még nem került sor.

A gyerek elmondása szerint tanóra volt, a pedagógus kiosztotta feladatlapokat, majd kiment a tanteremből - ekkor támadták meg a fiúk, ezt rögzítették a mobiltelefonjukkal.

Az intézet vezetője feljelentést tett a rendőrségen, s úgy döntöttek, hogy a kislányt nem engedik vissza az egerbaktai iskolába, hanem átíratják egy egri intézménybe.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a nyomozás szemérem elleni erőszak miatt indult, s csak az alapos vizsgálat derítheti ki, mi történt valójában. A mobilos felvételt a nyomozók már látták, a tanúk meghallgatása folyamatban van.

Több hírportál is közzétette azt az értesülést, miszerint a két ütlegelő fiú cigány volt. Emiatt a húsz százalékban romák lakta Egerbaktán sokan attól félnek, hogy fellángolnak az indulatok. Információink szerint egyelőre nyugalom van a faluban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.