Egy rendőr életét követelte az ítéletidő

Csütörtök este óta hatalmas léptékű mentőakció színhelye a szigetország északi része, ahol két nap alatt egy hónapnak megfelelő mennyiségű eső zúdult le. Több folyó kiáradt. A különösen súlyosan érintett területek közé tartozik Cumbria, ahol kétszáz embert kellett elszállítani otthonából.

Az észak-angliai Cockermouth településről ötven lakost a Királyi Légierő helikopterei helyeztek biztonságba. A rendőrség attól tartott, közel ezer ház eshet a víz fogságába. A turisztikai látványosságnak számító kisvárosban 2,5 méter magasságot ért el a vízszint, és a környéken két híd is összeomlott.

A helyi képviselő, Tony Cunningham szerint az áradás "bibliai méretű" volt. Drámai látvány volt a tévéközvetítésekben, ahogy emberek sötétbe borult házakból figyelték az emelkedő vízszintet, vagy ahogy elszabadult autók úsztak le az utcákon. Gordon Brown kormányfő minden támogatást megígért a helyzet rendezése érdekében.

Cumbria rendőrsége péntek délután óta gyászol. A mentés során a Workingtonhoz közeli Northside híd leszakadásakor a folyóba zuhant és elsodródott egy kollégájuk, aki négy gyermeket nevelt. A férfit az időjárási körülmények miatt nem sikerült élve kimenteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.