Hírek

Védett láthatóság

Tegnap bemutatták a rendőrök új láthatósági mellényét, amelynek darabja tízezer forintba kerül. A jövő év elejéig 12 ezer mellényt kell leszállítania a magyar gyártónak. A mellényeket oltalommal védették le, hogy ezzel is biztosítani lehessen, hogy ha valaki meglát egy ilyen mellényest, biztos lehessen benne, hogy valódi rendőrt lát.


Megölték az elásott német nő élettársát is

Újabb holttest került elő Mohácson, tájékoztatta tudósítónkat Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője: tegnap egy 71 éves német férfi elásott maradványát találták meg hat méter mélyen. A férfi élettársának, egy ugyancsak német, 69 esztendős asszonynak a holttestét hétfőn ásták ki a Duna-parti városban, öt méter mélyről. A nő meggyilkolásának gyanújával még aznap este őrizetbe vettek három német állampolgárt: egy 42 és egy 38 éves férfit, valamint egy 23 éves asszonyt. A meggyilkolt nyugdíjaspár évek óta ingázott Magyarország és a hazája között, ha itt tartózkodtak, akkor többnyire az asszony Monyoród községben vásárolt házában laktak. A férfinak a közeli Lothárdon volt saját háza. A gyilkosság gyanúsítottjai Monyoródon laktak. A helyiek szerint a gyanúsítottak török származásúak, s az ő tulajdonukban van az az átépítés alatt álló mohácsi bevásárlóközpont, amit a trió decemberben akart megnyitni. Ennek az ingatlannak a telkén találták meg a holttesteket. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot hozott létre az ügy kivizsgálására. (Népszabadság)

Nyolcszázezer eurós kárt okoztak magyar tolvajok Ausztriában

Nyolcszázezer eurós kárt okoztak azok a tolvajok, akik Alsó-Ausztriában törtek be lakásokba és onnan autókulcsok ellopásával nagy értékű gépkocsikat és egyéb tárgyakat vittek magukkal – számolt be az ügy felderítéséről a magyar és az osztrák rendőrség képviselője tegnap Budapesten. A bűncselekménnyel két férfit gyanúsítanak, egyiküket Ausztriában, a másikat Budapesten fogták el. (MTI)

Erzsébetvárosi ingatlanügy elfogatóparanccsal

Nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki a Fővárosi Bíróság egy volt erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, a mindkét nagy pártban megfordult Czibula Csaba ellen – közölte tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség. A volt képviselőt a Hunvald György polgármester és társai ellen folyó ingatlanügyben keresik. A gyanú szerint a férfi az önkormányzat gazdasági bizottságának tagjaként 2003–2004-ben több millió forintot kapott, hogy a bizottságban és a képviselő-testületben egyes VII. kerületi ingatlanoknak a Gál György akkori bizottsági elnök által előterjesztett módon és értéken történő értékesítését támogassa. Czibula Gál őrizetbe vétele óta külföldön bujkál. (MTI)

Eltékozolt esélyek?

A Rendszerváltás értelme és értelmezései címmel jelent meg Ripp Zoltán kötete, amelyet Révész Sándor, lapunk újságírója mutat be ma 13 órakor a Politikatörténeti Intézetben (1054, Budapest, Alkotmány utca 2.). Ezt követően Gazsó Ferenc szociológus Laki László A rendszerváltás, avagy a „nagy átalakulás”? című kötetről tart ismertetőt. (Népszabadság)

Helikopterrel keresheti társait a magyar hegymászó

Tegnap megérkezett a válasz Szecsuanból: a magyar nagykövetség kérésének eleget tévelehetőség nyílt a magyar hegymászó, Mécs László felszállására; így az ő részvételével végezhetnek légi felderítést azon a helyen, ahol a négy magyar hegymászó október 22-i vagy 23-i eltűnését valószínűsítik. (MTI)

Holttest egy autó csomagtartójában

Egy 50 éves férfi holttestét találták meg a rendőrök Gödöllőn, egy autó csomagtartójában – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap. Állampolgári bejelentés alapján mentek ki a járőrök a parkolóba, ahol több napja állt egy lezárt személyautó. A rendőrök a kocsi átvizsgálásakor találták meg a férfi holttestét, akinek eltűnését korábban a családtagjai már bejelentették. (MTI)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.