Nem akart tanúkat a családirtó

Egy huszonkilenc éves kelebiai férfit gyanúsítanak a tompai hármas gyilkosság elkövetésével. Az alkalmi munkából élő Sz. István udvarosként dolgozott a néhai család birtokán. Tettét beismerte, vallomása szerint hirtelen felindulásból kezdett el gyilkolni.

November 4-én a tompai körzeti orvos értesítette a helyi rendőrőrs ügyeletesét, hogy bűncselekmény történt a határszéli, egykori Két-Kovács fogadóban. Az áldozat - a ma már csak lovastanyaként működő birtok tulajdonosa -, a 65 éves K. József volt, halálát a fejére mért ütések okozták. A helyszíneléssel egy időben megkezdődött az áldozat 61 éves felesége, valamint a velük élő 41 éves lányuk után is a kutatás. A két áldozat holttestét az egyik gazdasági épületben álló Renault személygépko-
csi csomagtartójában találták meg. Halálukat szintén bántalmazás okozta.

A gyilkosság gyanúsítottját hétfőn, a tanúkihallgatását követően vette őrizetbe a rendőrség. Tegnap rendkívüli sajtótájékoztató számoltak be a bűncselekmény részleteiről Kecskeméten. Elhangzott: a helyszínelés csaknem egy hétig tartott, a birtokon több mint hatszáz bűnjelet rögzítettek és mintegy száz környékbeli tanút hallgattak ki. Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: az első napokban a kétszintes épületkomplexumban, valamint az alatta található pincerendszerben rögzített tömérdek nyom alapján több elkövetős gyilkosságra gyanakodtak, de az adatok rendszerezésével körvonalazódott, hogy egy tettest kell keresniük.

A nyomok és a tanúvallomások alapján újra kihallgatták Sz. Istvánt, aki a gyilkosság napján is a birtokon dolgozott udvarosként. A huszonkilenc éves férfi a kihallgatásakor ellentmondásokba keveredett, majd bevallotta: ő ölte meg a család három tagját. Vallomása szerint aznap szóváltásba keveredett K. Józsefnéval és hirtelen felindulásból megölte.

Felmerült azonban benne, hogy az épületben tartózkodó, mozgáskorlátozott férj tudja: rajtuk kívül egyedül ő tartózkodik a birtokon. Azért, hogy ne terelődjön rá a gyanú, megölte K. Józsefet. Ezt követően megpróbálta a nyomokat eltüntetni, az asszony holttestét elrejtette, K. József Mercedes gépkocsiját pedig a közeli erdőbe vitte, hogy rablógyilkosságra gyanakodjanak. Amikor visszatért a birtokra, akkor érkezett haza a házaspár lánya, K. Ildikó a bevásárlásból. Mivel Sz. István nem akart tanúkat hagyni maga után a kétgyermekes asszonyt becsalta a gazdasági épületbe, ahol agyonütötte. Tette elkövetése után a K. József birtokán lévő kis traktorral ment haza kelebiai otthonába.

Polyák Zsolt érdeklődésünkre azt mondta: az eddigi adatok szerint az elkövető a traktoron kívül mást nem vitt el a birtokról.

Az áldozat autóját egy erdőben rejtette el a gyilkos
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.