Húsz évig félt London az 'éjszakai settenkedőtől'

Közel húsz évig tartott rémületben szexuális indíttatású támadásaival idős nőket, sőt férfiakat is Dél-Londonban a most letartóztatott Delroy Grant.

Hétfő délelőtt a greenwichi kerületi bíróságon egyelőre 22 ügyben emeltek vádat a vasárnap hajnalban letartóztatott, 52 éves Delroy Grant ellen. A férfi a szigetország egyik legkeresettebb bűnözője, aki, igaz, megszakításokkal, 1990 óta követett el szexuális jellegű támadásokat London déli kerületeiben.

Delroy Grant, összesen öt gyermek apja, kettős életet élt. Napközben szigorúan vallásos és mozgáskorlátozott feleségét ápolta, "éjszakai settenkedőként" viszont kizárólag idős emberekre, főleg nőkre specializálva magát számítások szerint 108 bűncselekményt követett el. Egyelőre ötrendbeli nemi erőszak, hatrendbeli erőszakos nemi közösülési kísérlet és tizenegy betörés miatt helyezték vád alá és maradt rendőri őrizetben.

Legközelebb csütörtökön jelenik meg a kerületi bíróság előtt, és addigra várhatóan újabb bűncselekményekkel kapcsolatban áll majd elegendő bizonyíték rendelkezésre. Grant áldozatainak életkora 68 és 93 év között volt, de az egyik megerőszakolt nő századik születésnapján is túl volt. A férfi rendszerint ugyanazt a módszert követte: először hatástalanította kiszemelt áldozata telefonvonalát, megszakította az áramellátást, majd betört a házukba, kirabolta, illetve megerőszakolta őket.

Többnyire egyrészes, fekete motorbiciklis szerelést és maszkot viselt. A szerencsétlen nőket, illetve a rendőrség által ismert tíz férfit többórás kínzásnak tette ki. A szexuális támadó az elmúlt hónapokban elbízta magát, és lazábban bánt a biztonsággal. Szomszédai egyébként barátságos és segítőkész embernek ismerték, aki felesége ápolásának szentelte életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.