Öten voltak a kézigránátos gyilkosok?

Információink szerint immár öt gyanúsítottja van annak a kézigránátos gyilkosságnak, amely tavaly ősszel két ember halálát okozta Pécsett. A rendőrség az indítékról nem közöl részleteket.

Pécs meszesi városrészében tavaly novemberben dobtak kézigránátot egy romák lakta családi ház nappalijába. A szilánkok megölték a 37 esztendős P. Zoltánt, valamint hat évvel fiatalabb élettársát. A pár szobában tartózkodó három gyermeke közül kettő könynyebben megsérült. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a kettős gyilkossággal a Kővágószőlősön élő, 45 éves B. Jenőt és 43 éves öccsét, a 43 éves B. János, nyugdíjas rendőrt gyanúsítja. Az ugyancsak roma származású testvérpárt még februárban tartóztatták le, ám tettük indítékáról a nyomozók azóta sem árultak el részleteket.

Az elmúlt napokban viszont már olyan hírek szivárogtak ki a rendőrségről, hogy a kézigránátos merényletnek összesen öt gyanúsítottja van. Arról is hallani, hogy a kézigránátot egy kétgyermekes alsószentmártoni asszony, a 23 éves O. Zsanett dobta be a házba. A romák lakta Alsószentmártonban O. Zsanettről az ismerősei úgy tudják, hogy a kézigránátos gyilkosság miatt tartóztatták őt le még a nyáron, akárcsak élettársát, B. Sándort. A faluban érdeklődésünkre többen elmondták: B. Sándornak három élettársa volt. Az egyik, a 20 éves V. Katalin - kérdésünkre válaszolva - úgy fogalmazott, hogy B. Sándor az egyik börtönbüntetését töltve tért át a muzulmán hitre, s azért lett híve a többnejűségnek. Az asszony szerint a három élettárs testvéri szeretetben élt Sándor házában, és öt gyermeket szültek a férfinak.

V. Katalin beszélt arról is, hogy a novemberi gyilkosság éjjelén B. Jenő autóval jött O. Zsanettért, és elvitte őt Pécsre. Utóbb Zsanett elmesélte a rokonainak és ismerőseinek, hogy a gránátot ő dobta be a házba. Ezért nemcsak V. Katalin, de a rokonok is Zsanett ellen vallottak. Az itteniek állítják, hogy a nő nem ismerte az áldozatokat, mások megbízására, az esetleges következményeket nem sejtve, pénzért követte el a bűncselekményt. A felbujtók szándékát viszont csak találgatják Zsanett ismerősei.

Az ügyben megkerestük Dakos Józsefet, Baranya főkapitányát, ám ő - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem kívánt nyilatkozni, információnkat se megerősíteni, se cáfolni nem kívánta. Más forrásból arról értesültünk: a nyomozók munkáját nehezíti az ügyben, hogy a gyanúsítottak egymásra vallanak, ugyanakkor valamennyien kitartóan tagadják a saját bűnösségüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.