A nők érzelmi alapon ölnek

Az utóbbi évek talán legbrutálisabb gyilkosságait elkövető nőket védő ügyvédek szerint a "gyengébb nem" képviselői hajlamosabbak érzelmeiknek engedve cselekedni.

Parti Ágnes, aki tíz éve (tízévi büntetőbíráskodás után) kezdett ügyvédi praxist, hiszi, hogy a nők hamarabb megnyílnak, bíróként és ügyvédként is hamarabb egy hullámhosszra került velük. Magyar György és Kiss Attila férfikollégái - akik ugyancsak több gyilkos nőt védtek -  úgy vélik, nehezebb képviselni egy súlyos bűncselekményt elkövető nőt,  mint egy férfit. Labilisabbak, jobbára az érzelmeik irányítják őket.

P. Gál Judit újságíró Ördögök ügyvédei című könyvsorozatának 3. kötete, a Gyilkos nők nem csak, sőt elsősorban nem a szoknyába bújt ördögök védőit helyezi középpontba.

P. Gál arra kíváncsi, mi játszódik le annak a nőnek a fejében, aki meggyilkolja, és a fürdőkádban feldarabolja a nála kétszer súlyosabb férfit, aki megerőszakolta? Mi vesz rá egy asszonyt, hogy bérgyilkost fogadjon? Hogyan éli meg az ölés élményét a 14 évesen egy iskolatársát megbecstelenítő és halálra kínzó lány. A hátborzongató, egyszersmind mélyen elgondolkodtató kötet tizennégy, nők által elkövetett gyilkosságot dolgoz fel, s ha csak a sorok között is, de választ ad arra a sokakat foglalkoztató kérdésre is, hogy annak idején valóban az akkor 14 éves Simek Kitty lőtte le a nevelőapját?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.