Saját fegyverével lőtték le a csomagtartójába dobott férfit

Forró nyomon fogta el a rendőrség annak a 26 éves fiatalembernek a gyilkosát, akinek holttestét az édesapja találta meg szerdán saját Renault-ja csomagtartójában Budapesten, a Gvadányi úton.

A fiatalembert péntek óta tucatnyi ismerős és ismeretlen kereste, mivel állításuk szerint milliókkal tartozott nekik. Szülei egyre inkább aggódtak fiukért, akit akkor már napok óta nem láttak. A hét végén megkértek pár ismerős taxist, keressék a családi Renault-t. Az egyik taxis jelezte, hogy a Gvadányi úton áll az autó. Amikor az apa odament, s a pótkulccsal felnyitotta az autót, a csomagtartóban találta meg fia holttestét. A több mint százkilós, igen erős testalkatú fiatalembert hátulról fejbe lőtték. Minden bizonnyal azonnal meghalt.

A rendőrséget szerda délelőtt a mentők értesítették a gyilkosságról. Miként azt Bodnár Zsolt, Budapest főkapitányának bűnügyi helyettese lapunknak elmondta: már a helyszíni szemle alatt "összegyűjtötték" és elszámoltatták az áldozat ismerőseit. Legalább húsz embert hallgattak ki a nyomozók, közülük hatnak tartozott az elhunyt.

Éjfélre az egyik ismerős beismerte a gyilkosságot. Vallomása szerint még hétfő délelőtt egy műhelyként is használt XVI. kerületi garázsban találkozott áldozatával, aki hatmillió forinttal tartozott neki, de nem hozta a pénzt. Szóváltásba keveredtek, mire ő előhúzta az övéből a pisztolyt, amit néhány héttel korábban épp az adóssága fejében későbbi áldozata adott neki, és hátulról fejbe lőtte. Majd beállt a garázsba, a csomagtartóba rejtette a holttestet. Felhívta egyik tréleres ismerősét (azt mondta, hogy az autó a barátjáé, lerobbant és ő sem tudja beindítani), aki ötezer forintért elvitte a Renault-t.

Az ügy több részlete még tisztázatlan. Bodnár Zsolt szerint több jel utal arra, hogy az áldozat illegális üzletekben is érdekelt volt. Ám nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy milyen üzletben voltak vagy lehettek érdekeltségei az elhunytnak. Úgy tűnik, egy nagyobb vállalkozás (amihez kölcsönöket vett fel) bedőlt, és nem tudott fizetni. A rendőrség vizsgálja, hogy mire kellett az elhunytnak a mintegy húszmillió forint, amivel ismerőseinek és több hivatásos hitelezőnek tartozott.

Bűnügyi technikusok dolgoznak annál a személygépkocsinál, amelynek csomagtartójában egy holttestet találtak Budapesten egy Gvadányi úti parkolóban
Budapest, 2009. november 11. Bűnügyi technikusok dolgoznak annál a személygépkocsinál, amelynek csomagtartójában egy holttestet találtak Budapesten egy Gvadányi úti parkolóban. A rendőrség az ügyben emberölés miatt nyomoz. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.